Хуманитарна посета Путиновог безбедњака

Руски министар Евгеније Зиничев конкретним активностима показује да је велики пријатељ Србије

Руски министар за ванредне ситуације Евгеније Зиничев у октобру ће посетити Србију и обићи ће Српско-руски хуманитарни центар у Нишу. Ради се о личности која већ по својој бриљантној каријери изазива пажњу и поштовање. Сем тога, познато је колико се у Русији придаје важности овом министарству, тако да његова жеља да оствари лични увид у мали сегмент министарства који се односи на сарадњу са Србијом треба да нам импонује. Јер сарађујемо с најбољима на свету у тој области, а кроз посету Зиничева види се да они ту сарадњу посебно цене.

ИМПРЕСИВНА КАРИЈЕРА У вези са овом посетом већ су почеле злонамерне спекулације са Запада које по аутоматизму прихватају и шире домаће деструктивне снаге. Тешко је наћи мрљу у Зиничевљевој каријери, те зато покушавају да његове врлине, знања и искуства прикажу у негативном светлу. У ствари, ради се о каријери морнаричког официра који је тек пре неколико година постао политичар. Војну службу је започео у Северној флоти, али је већину каријере провео на обавештајно-безбедносним пословима. Био је официр легендарног КГБ-а, а по распаду СССР-а постао је високи руководилац у Федералној служби за заштиту (ФСО).
Од других га издваја то што је скоро десет година био задужен за све сегменте безбедности првог човека Русије и тако постао личност у коју Путин има посебно поверење.
Као политичар, опробао се на функцији губернатора Калињинградске области, али је врло брзо прескочио многе степенице и постао министар тако важног министарства које је афирмисао и уздигао садашњи министар одбране Русије Сергеј Шојгу. Нама Србима Запад безуспешно покушава да Зиничева представи као обичну шпијунчину с подлим намерама, јер Срби коначно знају ко им је искрени пријатељ, а ко то није.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *