Либерални рај или фашистички пакао

ОДУЗИМАЊЕ ДЕЦЕ У МОДЕРНОЈ ЕВРОПИ

Радикална модернизација концепта породице на Западу има врло забрињавајућу пратећу појаву – да се деца одузимају родитељима чији се вредносни систем васпитавања не подудара са системом који намеће модерно друштво. Овакво играње са породицом, прикривено наводно најбољим намерама, води право у сурови тоталитаризам

Одузимање деце од њихових родитеља је облик државног терора – наслов је под којим је чувена ЛГБТ активисткиња и редовна колумнисткиња „Њујоркера“ Маша Гесен почетком маја писала о „намерама“ и „претњама“ руских власти да ће одузимати децу хомосексуалним паровима. „Узимање талаца је метод терора. Заробљавање чланова породице, посебно деце је опробан и успешан инструмент тоталитарног терора“, навела је она подсећајући на сличне праксе из времена стаљинизма у Русији и нацизма у Немачкој. У праву је Маша Гесен, која је поред изражене русофобије иначе чувена и по мало непромишљеном признању да је крајњи циљ ЛГБТ активиста уништавање институције брака. „Није тешко схватити да би (хомосексуалци) требало да имају права да се венчају, али исто тако мислим да није тешко схватити ни да институција брака не би требало да постоји (…) Борба за геј брак генерално укључује лагање о томе шта ћемо учинити са браком када га добијемо. Лажемо да се институција брака неће променити. То је лаж“, рекла је она у једној радио-емисији 2013. године и поновила да брак не би требало да постоји.

У праву је, дакле, Маша Гесен када се залаже за то да деца не треба да буду одузимана од својих родитеља, отимана из својих породица, осим у заиста изузетним случајевима. Али и када говори о томе, она поново лаже. За почетак, она и сада, 2018, говори о „страху“ и „претњама“ иако је предлог закона који би омогућио одузимање деце од хомосексуалних парова само због њиховог „сексуалног опредељења“ одбачен још пре пет година, 2013. Маша Гесен лаже (не верујемо баш да је неинформисана) када за овакву праксу у прошлости и у садашњости оптужује само Стаљина, Хитлера и Путина, а заборавља чињенице које се не уклапају са њеним поимањем света.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *