Почетна / Србија / Граница Србије

Граница Србије

Изгледа да ћемо добити прилику да се на референдуму изјаснимо о понуди Европске уније да се одрекнемо Косова и Метохије у замену за јефтинији роминг

Када су се, 11. јануара 2010. године, у Бриселу састали балкански изасланици земаља Квинте – САД, Немачке, Француске, Италије и Велике Британије – и представници Савета ЕУ, договарали су се када ће од Србије, условљавајући је њеним ЕУ интеграцијама, захтевати да се сагласи са уласком Косова у Уједињене нације, а када ће од ње затражити и да формално призна независност Косова, остало је забележено у поверљивој америчкој дипломатској депеши под ознаком 10BRUSSELS85.
Тадашњи договори наших западних пријатеља сада се ближе својој финализацији.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

6 коментара

 1. Avatar
  Unutrasnjidijalogrodja, PECAT najbolji nedeljnik za politicke debate

  Dogovor izaslanika zemalja kvinte i pradstavnika Saveta EU iz 2010 god da se Srbija odrekne teritorije Kosova za ulazak u EU, i da Kosovo kao nezavisna albanska drzava udje u UN, sada ulazi u finalizaciju, zato sto su stvoreni uslovi za to Briselskim sporazumom. A to znaci da je fakticki pripremljen teren (KiM) za konacno odvajanje, otimanje teritorije od Srbije. Ko je kriv aktuelnim srpskim vlastima koje su samovoljno i protivustavno pripremili Kosovo za otcepljenje postavljanjem granice, gasenjem svih institucija Srbije na KiM, i integrisanjem Srba u Kosovske institucije?

  Posto je Brisel. sporazum u zavrsnoj fazi, nije konacan i totalno nepravedan, treba ga pod hitno zamrznuti, i nakon toga uspostaviti pravedne osnove za resavanje statusa Kosova (KiM)? Vrlo je opasno predati celo Kosovo albanskim muslimanima, jer je to dirktna islamizacija srpske teritorije, i sirom otvara vrata za ekspanziju ostalih separatistickih pokreta na srpsku zemlju. Referendum je trebalo raspisati u startu Briselskih pregovora? Naravno da je danas referendum jedini nacin da se zaustavi islamizacija i otimanje teritorije KiM, pod uslovom da se prekine Briselski sporazum, i pripremi Kiparski model (pola>pola) u okvirima drzave Srbije? Sto podrazumeva i obavezan povratak na Kosovu i 250.000 proteranih Srba (falican broj popuniti dobrovoljcima)?

 2. Avatar

  A ko ce da zaustavi izdajnike?vlade

 3. Avatar
  Unutrasnji.dijalog.rodja

  @Ahilije: A ko ce da zaustavi izdajnike?

  Narod, kroz opoziciju i institucija moze da zaustavi izdaju Srba i predaju teritorije KiM? Primarno pitanje je kako da se zaustavi: Prvo, da se Srbija oslobodi od politicke i medijske diktature i cenzure. Drugo, daa se zamrzne veleizdajnicki Briselski sporazum, koji na osnovama visedecenijske slbanizacije, islamizacije i etnickog ciscenja Srba i nealbanaca stvara etnicki cisto Kosovo, sto se spoljnim faktorom namece a Srbija prihvata kao REALNOST NA kOSOVU > DA BI SE NA TOJ OSNOVI formirao BRISELSKI SPORAZUM o primopredaji teritorije (albanska tapija na Kosovo, kojom je za na veka oteta teritorija, ako Srbija pokusa da je povrate bice optuzena za agresiju na Kosovo). Zato Vucic krije i ne dozvoljava debatu o Brisel. sporazumu u narodnoj skupstini iako su poslanici opozicije vise puta trazzil debatu. To traje pet godina… narod ne zna kakav je status odredjen i cija je teritorija (do konacne izdaje i predaje kada ce biti kasno).

  ZASTO se Srbija tesko oslobadja od politicke diktature i medijske cenzure…? Kada je rec o Briselskom sporazumu, zato sto je opozicija mnogo pasivna, malo motivisana ii nedovoljno ubedjena u problematiku, preokupirana nekim indirektnim ciljevima, i zato sto nije, da kazem, zivela na KiM. A Srbi koji zive na KiM i najbolje znaju kako da se resi problem i njihov opstanak, oni su politicko/medijski diskriminisani i iskljuceni iz Briselskih pregovora.

  Zato kazem, pasivna opozicija… zamislite da pet godina Briselskog sporazuma > niko od lidera nije dao ANALIZU tog sporazuma, sta je predmet sporazuma (formulacijom se vidi da je primopredaja teritorije, odredjivanje statusa, Kosovo albanska drzava): Da se ukuca na internetu tekst BS i upozna javnost sta tamo pise? Mnogi su ocekivali da ce Seselj povratkom iz Haga zaustaviti Briselski sporazum, to se nije dogodilo, on se povukao za takvu borbu… Rekao bih i izblamirao kada je jednom poslao postom 10 pitanja Vucicu za odgovor (kada nije mogao licno da se sastane), a Vucic je javno preko TV odgovorio lukavo Seselju neadekvatnim i sporednim tumacenjima bez pravo Seselja na repliciranje…? …

 4. Avatar

  a kad na tom referendumu izadju siptari ( koji su nasi gradjani), albanci iz preseva i Bujanovca , albanska i siptarska dijaspora plus placen nevladin sektor, krug dvojke i ostala bulumenta ,rezultat je….IZDAJA, hocu reci
  „demokratska volja naroda…“

  • Avatar

   Citam sve ovo i nemogu da verujem sta citam, ljudi moji tkz. zapad nebi uopste raspravljao o svojoj teritoriji, osvestite se svi i zaustavite vise to ludilo. Kosovo i Metohija su Srbija i tacka tu nema mudrovanja, kako je oteto(okupirano) takoce se nazalost morati i vratiti u Ustavno Pravni sistem Srbije i sve pokrajine ukinuti zauvek.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *