Недеља посвећена безбедности у саобраћају

Унапређење опше саобраћајне културе и превенција саобраћајних незгода била је тема овогодишње „Недеље безбедности у саобраћају“ коју су у последњој недељи септембра организовали НИС, НАФТАГАС-транспорт  и Агенција за безбедност саобраћаја.

Током ове акције која је окупила више од 500 учесника, сваког дана су у НИС-овим просторијама одржавана предавања на тему безбедног понашања различитих категорија учесника у саобраћају. Млади су имали прилику да на трибинама чују искуства особа са инвалидитетом, док је малишанима ова тематика била приближена кроз представе и дружења.

Будући да компанија НИС поседује велики број возила која свакодневно саобраћају широм Србије, последњег дана „Недеље безбедности у саобраћају“ организовано је и возачко такмичење под називом „Возачки изазов 6“.

На такмичењу су учествовали професионални возачи путничких и теретних возила НАФТАГАС-транспорт-а, запослени у компанији,  представници Војске Србије и подизвођачи НАФТАГАС-транспорт-а. Провера способности је организована на новим полигонима за путничка и теретна возила  која су у складу са стандардима и праксом Европске Уније и који су конципирани за проверу спретности возача у различитим условима управљања возилом. 

Компанија НИС је организовала „Недељу безбедности у саобраћају“ трећу годину заредом, у склопу Протокола о сарадњи између НИС-а и Агенције за безбедност саобраћаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *