ФРАНЦУСКА У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК

novi-francuziЗа „Печат“ из Париза  Марина Муштовић

Француска се налази на ивици хаоса који многи увелико називају правим именом – грађански рат. Док слабо плаћена и неадекватно опремљена полиција већ шести дан штрајкује и оптужује власт да је неспособна да заустави француску пропаст, „нови Французи“, односно банде старих и нових емиграната, некажњено дивљају и тероришу оне који се опиру исламизацији француског друштва

Нико у Француској више не верује у дубиозу звану мултикултурни рај, с обзиром на то да је стрпљење на измаку, а граница толеранције већ одавно пређена. Чак је и традиционално мистериозна, повучена и ћутљива француска кинеска заједница прошлог месеца два пута масовно изашла на улице и побунила се против исламског терора захтевајући од владе да уведе ред и закон и тако заустави спиралу насиља и некажњеног дивљања муслиманских банди.

Председник Франсоа Оланд и даље живи у свету у којем је илузија животни модел. Упркос чињеници да је црна стварност сада избила на светлост дана, све који се буне оптужује за расизам и кокетирање с осведоченим фашистима из табора Марин ле Пен. Пред бесним полицајцима и разјареним грађанима који више немају ни снаге, а ни стрпљења, он се и даље неспретно брани инфантилним мултикултурним бајковитим формулама и уместо да нешто предузме како би се већ експлозивна ситуација у земљи бар донекле смирила, он свог министра унутрашњих послова Бернара Казнева шаље у Кале, градић на Северном мору где је 24. октобра почела демонтажа „Џунгле“, највећег избегличког насеља у Европи. Будући да су Велика Британија, Белгија и Холандија блиндирале своје границе, Казнев ће, у име француских пореских обвезника, на лицу места пожелети добродошлицу новим хиљадама муслиманских миграната које ће Француска великодушно прихватити. И овога пута ради се углавном о мушкарцима, муслиманима из Авганистана, Судана и Еритреје.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *