Фестивал науке уз подршку НИС-а

Festival nauke 01Уз подршку компаније НИС од 3. до 6. децембра на Београдском сајму биће одржан 9. Фестивал науке. Реч је о највећој научној смотри југоисточне Европе на којој ће шест стотина научника на најбољи могући начин – интеракцијом и забавном науком – потврдити овогодишњи фестивалски слоган „Чуда су свуда“.
НИС је трећу годину заредом генерални спонзор ове најзначајније регионалне научне манифестације, чији је циљ промоција и развој науке и научних открића, као и подстицање интересовања за научна истраживања међу младим генерацијама, кроз примену занимљивих и приступачних метода упознавања са светом науке.
Посетиоци деветог Фестивала науке добиће прилику да сурфују по светлости, сазнају више о лековитим биљкама из којих настају медикаменти, виде део оригиналне кости диносаура из америчке државе Вајоминг, уђу у Океанијум и на посебан начин доживе царство коралног гребена, сазнају шта форензичари ЦСИ Београд користе приликом решавања кривичног дела и како инсекти помажу у одређивању времена смрти. Компанија НИС ће и активно учествовати на овогодишњем Фестивалу представљајући се едукативном и интерактивном поставком под називом „Земни или природни гас“. Поставка се реализује у сарадњи са Геолошком и Хидрометеоролошком школом, као и Рударско-геолошким факултетом. Кроз тематске радионице, практичне експерименте и експонате, посетиоци ће имати прилику да се детаљније информишу о саставу, намени и значају овог важног енергента.
Као компанија која се у свим областима свог пословања ослања на примену нових технологија и иновација, НИС је препознао потенцијал Фестивала науке, научне манифестације која ће и ове године отворити врата гостима и посетиоцима из целог региона. У складу са својим корпоративним слоганом „Будућност на делу“, НИС ће наставити да подржава активности и иницијативе које су усмерене на развој науке и научних достигнућа.

Festival nauke 02

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *