Festival nauke uz podršku NIS-a

Festival nauke 01Uz podršku kompanije NIS od 3. do 6. decembra na Beogradskom sajmu biće održan 9. Festival nauke. Reč je o najvećoj naučnoj smotri jugoistočne Evrope na kojoj će šest stotina naučnika na najbolji mogući način – interakcijom i zabavnom naukom – potvrditi ovogodišnji festivalski slogan „Čuda su svuda“.
NIS je treću godinu zaredom generalni sponzor ove najznačajnije regionalne naučne manifestacije, čiji je cilj promocija i razvoj nauke i naučnih otkrića, kao i podsticanje interesovanja za naučna istraživanja među mladim generacijama, kroz primenu zanimljivih i pristupačnih metoda upoznavanja sa svetom nauke.
Posetioci devetog Festivala nauke dobiće priliku da surfuju po svetlosti, saznaju više o lekovitim biljkama iz kojih nastaju medikamenti, vide deo originalne kosti dinosaura iz američke države Vajoming, uđu u Okeanijum i na poseban način dožive carstvo koralnog grebena, saznaju šta forenzičari CSI Beograd koriste prilikom rešavanja krivičnog dela i kako insekti pomažu u određivanju vremena smrti. Kompanija NIS će i aktivno učestvovati na ovogodišnjem Festivalu predstavljajući se edukativnom i interaktivnom postavkom pod nazivom „Zemni ili prirodni gas“. Postavka se realizuje u saradnji sa Geološkom i Hidrometeorološkom školom, kao i Rudarsko-geološkim fakultetom. Kroz tematske radionice, praktične eksperimente i eksponate, posetioci će imati priliku da se detaljnije informišu o sastavu, nameni i značaju ovog važnog energenta.
Kao kompanija koja se u svim oblastima svog poslovanja oslanja na primenu novih tehnologija i inovacija, NIS je prepoznao potencijal Festivala nauke, naučne manifestacije koja će i ove godine otvoriti vrata gostima i posetiocima iz celog regiona. U skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, NIS će nastaviti da podržava aktivnosti i inicijative koje su usmerene na razvoj nauke i naučnih dostignuća.

Festival nauke 02

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *