Почетна / БРОЈ 380 / АДИО ЕВРОПО! Спонтани колапс хуманости

АДИО ЕВРОПО! Спонтани колапс хуманости

За „Печат“ из Милана Марина Муштовић
Италијани су одавно изгубили поверење у своју државу а сада, први пут у историји, не верују више ни Католичкој цркви, тако да се на бројне апеле папе Фрање за помоћ „афричкој браћи и сестрама“ нико од грађана не обазире

Ми смо на корак од грађанског рата, упозорио је недавно уредник миланског дневног листа „Ил Ђорнале“ у уводнику посвећеном уличним немирима који су средином јула захватили Италију. Кап која је прелила чашу народног незадовољства и довела до крвавих обрачуна по улицама италијанских градова била је одлука владе да специјалним декретом обавеже све општине да наставе да збрињавају нове квоте избеглица, иако је свима познато да су постојећи капацитети већ одавно пред колапсом. Побунили су се градоначелници, побунили су се и шефови локалних полиција, а народ је почео да блокира путеве и да „нове комшије“ дочекује псовкама и каменицама.

НАРОДНА РЕВОЛУЦИЈА

Ова спонтана народна револуција отпочела је на острву Лампедуза када је свих 2000 становника блокирало луку и онемогућило искрцавање око хиљаду нових „емиграната“. Запретили су да ће се колективно иселити уколико се под хитно не заустави константна инвазија придошлица из Африке. Некада позната као елитна туристичка дестинација са најлепшим плажама на Медитерану, Лампедуза је данас највећи прихватни избеглички центар под ведрим небом. „Гости“ већ годинама локалном становништву утерују страх у кости: улична насиља, пљачке и силовања постали су свакодневна појава па се људи плаше да излазе из својих кућа. Повод за први општенародни бунт био је случај Луиђија Салине: вративши се са недељне мисе, у својој дневној соби затекао је десетак пијаних црнаца који су га нокаутирали, затим силовали његову супругу, а онда их избацили на улицу где су их, полумртве и крваве, у раним јутарњим часовима пронашли карабињери. Уместо да заврше у затвору, „изгредници“ су још и награђени: после интервенције европских НВО активиста за права избеглица пребачени су у један туристички комплекс на Сицилији где им је обезбеђен смештај на бази полупансиона.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

2 коментара

  1. Ako ih samo čuje Karl Bilt koji je izjavio da je Pravoslavlje najveća pošst i pretnja zapadnoj civilizaciji, ne piše im se dobro.Italijani, kao hršćani, članovi evropske unije i zapadnjaci,uzmite si u pamet da Muslimani nisu ljudi kojih se treba plašiti, i kojima treba pružiti svu moguću pažnju,brigu i empatiju.Pa vama je uostalo PAPA i VATIKAN u centru vaše države.Želimo vam sve najbolje uz blagoslov svih pravoslavnih vernika.Jedinbo mi nije jasno zašto ste mi često, gledajući mi pasoš uvek postavljali isti pitanje, ato je, da li sam odokosan pravoslavac i Srbin.Da li su očekivali da im se prikažem kao sam đavo kako nas verovatno vidi istaknutu evropejac Karl Bilt.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Какве везе имају лажне избеглице са нехуманошћу Европе? И због чега у ЕУ не иду преко Македоније, БиХ, Хрватске, Словеније, него баш преко Србије?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *