УМЕСТО УВОДНИКА

Милорад Вучелић / главни уредник

Ноћас око 23.00 бачен је Молотовљев коктел на моју породичну кућу у Црвенки. Права је несрећа за Србију што неко мисли да на овај јадни начин може нешто да постигне. Мој јавни живот траје заиста дуго, али никада никоме није пало на памет да баца Молотовљев коктел на моју кућу. То је испод сваког нивоа, и Србија то не заслужује. Ми имамо озбиљну полицију и очекујем да, зарад свих грађана, одлучно и брзо разреши овај непријатни случај. Наравно, нећу одступити ни за један педаљ од своје друштвене улоге, и са своје стране радићу оно што сматрам да је добро за моју земљу.

Саопштење Редакције недељника „Печат“

На породичну кућу главног уредника недељника „Печат“ Милорада Вучелића у Црвенки у уторак увече бачен је Молотовљев коктел.
Овај претећи чин сматрамо насртајем на слободу изражавања и слободну, патриотски оријентисану уређивачку политику коју „Печат“ негује од свог оснивања.
Позивамо све колеге новинаре, домаћа и међународна струковна удружења, те домаће и међународне заштитнике грађана и медијских слобода да нам се придруже у јавној осуди овог вандалског и нецивилизованог напада.
Истовремено, изражавамо поверење у рад надлежних државних органа, с надом да ће у кратком року открити извршиоце и инспираторе овог чина.

Полиција да истражи напад

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује напад на породичну кућу главног уредника недељника „Печат“ Милорада Вучелића у Црвенки, на коју је у уторак увече бачен Молотовљев коктел и тражи од полиције и тужилаштва да открију и процесуирају нападаче. Како је Вучелић рекао УНС-у, „у тренутку напада у кући није било никог. Нико није повређен, направљена је материјална штета. Не знам ко би могао да уради овако нешто, али знам да за сада полиција ради на решавању овог случаја“.
УНС тражи да полиција утврди да ли напад има везе са писањем медија чији је Вучелић уредник и да јавно саопшти резултате истраге.

СНП осуђује напад на главног уредника „Печата“

Српска народна партија најоштрије осуђује напад на породичну кућу Милорада Вучелића, главног уредника магазина „Печат“, и позива надлежне органе да што пре идентификују и приведу правди починиоце овог екстремистичког чина.
СНП снажно подржава независно новинарство, слободу изражавања и слободу писане речи. Напад на новинаре је напад на основне вредности и постулате на којима почивају демократска и уређена друштва, каквим тежи и Србија.
Овај инцидент указује на потребу да залагање свих институција, организација и појединаца буде још сложније и још одлучније у циљу одбране темељног принципа слободе мишљења и изражавања у српском друштву.

Покрет социјалиста: Осудити застрашивање новинара

Покрет социјалиста позвао је данас сва новинарска удружења, заштитника грађана и представнике ОЕБС-а да осуде чин застрашивања главног и одговорног уредника недељника „Печат“ Милорада Вучелића, на чију породичну кућу у Црвенки је бачен Молотовљев коктел.
Покрет социјалиста је у саопштењу истакао да најоштрије осуђује вандалски чин којим је угрожена Вучелићева безбедност.
„Порука која је бацањем Молотовљевог коктела у двориште породичне куће Милорада Вучелића послата јесте порука Србији да слобода штампе није пожељна“, наведено је у саопштењу.

Саопштење Фудбалског клуба „Партизан“

Управа Фудбалског клуба „Партизан“ најоштрије осуђује криминални напад на имовину потпредседника клуба Милорада Вучелића, приликом којег су, стицајем срећних околности, избегнуте тешке последице.
Верујемо да ће надлежни органи открити починиоца, односно починиоце овог кривичног дела и сазнати њихове мотиве и надамо се да ти мотиви неће бити повезани са ангажманом господина Вучелића у фудбалском спорту. Он је, с обзиром на своју функцију и интерну расподелу послова у управи клуба, у последње време више пута јавно износио ставове ФК „Партизан“ о одлукама клупских органа и укупним збивањима у српском фудбалу, на начин који свакако није и не сме бити разлог за овај криминални акт.
Независно од починиоца и мотива, напад на господина Вучелића још једном треба да упозори све који раде у српском фудбалу да се уздрже од неодмерених и запаљивих изјава, преношења кафанских прича у јавност, разних облика говора мржње. Нажалост, међу навијачима свих клубова има особа склоних насиљу и фудбалски радници имају посебну одговорност да својим јавним иступима не распирују страсти и не изазивају навијачке тензије. Борба за бодове и трофеје мора се водити искључиво на спортски и фер начин и не сме довести до угрожавања било чије личне безбедности.

Један коментар

  1. Ово је нажалост још један у низи случајева који су опасни!
    Куда то Србија срља, где жури, има ли места за обичног човека, запитајмо се на Велики петак!

    Чему та пакост, злоба и сујета.
    Зашто се убијамо и узашто смо сами себи највећи непријатељи!

    Сваки дан на телевизији, новинама ,политичка дешавања и сл. емитују НЕГАТИВНУ СКЛИКУ; убија нас СТРЕС!
    Погледајте колико народа обољева, колико је избачено из својих домова, колико је фирми уништено, како се краде и лаже,….сами себе убијамо.

    И знас е да све потиче и завршава се са Државом и државном администрацијом, чиновницима и функционерима. Они и наша тобож елита, стручњаци, новинари и вајни аналитичари стварају атмосфере линча, пакости, неморала,и сви ћуте!

    И шта ради та Држава , Војјска, Службе, Судови, па то је срамота како су се увалили у своје фотеље, њима је прва мета обичан , осиротели човек, ојажен, збуњен, покраден, оболео …..

    Држава је та која може енергично и правично да поведе Србију и народ на поштен правац, али тоне чини, јер су битније фотеље, провизије, мувања…

    Пробудимо се, касно је…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *