UMESTO UVODNIKA

Milorad Vučelić / glavni urednik

Noćas oko 23.00 bačen je Molotovljev koktel na moju porodičnu kuću u Crvenki. Prava je nesreća za Srbiju što neko misli da na ovaj jadni način može nešto da postigne. Moj javni život traje zaista dugo, ali nikada nikome nije palo na pamet da baca Molotovljev koktel na moju kuću. To je ispod svakog nivoa, i Srbija to ne zaslužuje. Mi imamo ozbiljnu policiju i očekujem da, zarad svih građana, odlučno i brzo razreši ovaj neprijatni slučaj. Naravno, neću odstupiti ni za jedan pedalj od svoje društvene uloge, i sa svoje strane radiću ono što smatram da je dobro za moju zemlju.

Saopštenje Redakcije nedeljnika „Pečat“

Na porodičnu kuću glavnog urednika nedeljnika „Pečat“ Milorada Vučelića u Crvenki u utorak uveče bačen je Molotovljev koktel.
Ovaj preteći čin smatramo nasrtajem na slobodu izražavanja i slobodnu, patriotski orijentisanu uređivačku politiku koju „Pečat“ neguje od svog osnivanja.
Pozivamo sve kolege novinare, domaća i međunarodna strukovna udruženja, te domaće i međunarodne zaštitnike građana i medijskih sloboda da nam se pridruže u javnoj osudi ovog vandalskog i necivilizovanog napada.
Istovremeno, izražavamo poverenje u rad nadležnih državnih organa, s nadom da će u kratkom roku otkriti izvršioce i inspiratore ovog čina.

Policija da istraži napad

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje napad na porodičnu kuću glavnog urednika nedeljnika „Pečat“ Milorada Vučelića u Crvenki, na koju je u utorak uveče bačen Molotovljev koktel i traži od policije i tužilaštva da otkriju i procesuiraju napadače. Kako je Vučelić rekao UNS-u, „u trenutku napada u kući nije bilo nikog. Niko nije povređen, napravljena je materijalna šteta. Ne znam ko bi mogao da uradi ovako nešto, ali znam da za sada policija radi na rešavanju ovog slučaja“.
UNS traži da policija utvrdi da li napad ima veze sa pisanjem medija čiji je Vučelić urednik i da javno saopšti rezultate istrage.

SNP osuđuje napad na glavnog urednika „Pečata“

Srpska narodna partija najoštrije osuđuje napad na porodičnu kuću Milorada Vučelića, glavnog urednika magazina „Pečat“, i poziva nadležne organe da što pre identifikuju i privedu pravdi počinioce ovog ekstremističkog čina.
SNP snažno podržava nezavisno novinarstvo, slobodu izražavanja i slobodu pisane reči. Napad na novinare je napad na osnovne vrednosti i postulate na kojima počivaju demokratska i uređena društva, kakvim teži i Srbija.
Ovaj incident ukazuje na potrebu da zalaganje svih institucija, organizacija i pojedinaca bude još složnije i još odlučnije u cilju odbrane temeljnog principa slobode mišljenja i izražavanja u srpskom društvu.

Pokret socijalista: Osuditi zastrašivanje novinara

Pokret socijalista pozvao je danas sva novinarska udruženja, zaštitnika građana i predstavnike OEBS-a da osude čin zastrašivanja glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Pečat“ Milorada Vučelića, na čiju porodičnu kuću u Crvenki je bačen Molotovljev koktel.
Pokret socijalista je u saopštenju istakao da najoštrije osuđuje vandalski čin kojim je ugrožena Vučelićeva bezbednost.
„Poruka koja je bacanjem Molotovljevog koktela u dvorište porodične kuće Milorada Vučelića poslata jeste poruka Srbiji da sloboda štampe nije poželjna“, navedeno je u saopštenju.

Saopštenje Fudbalskog kluba „Partizan“

Uprava Fudbalskog kluba „Partizan“ najoštrije osuđuje kriminalni napad na imovinu potpredsednika kluba Milorada Vučelića, prilikom kojeg su, sticajem srećnih okolnosti, izbegnute teške posledice.
Verujemo da će nadležni organi otkriti počinioca, odnosno počinioce ovog krivičnog dela i saznati njihove motive i nadamo se da ti motivi neće biti povezani sa angažmanom gospodina Vučelića u fudbalskom sportu. On je, s obzirom na svoju funkciju i internu raspodelu poslova u upravi kluba, u poslednje vreme više puta javno iznosio stavove FK „Partizan“ o odlukama klupskih organa i ukupnim zbivanjima u srpskom fudbalu, na način koji svakako nije i ne sme biti razlog za ovaj kriminalni akt.
Nezavisno od počinioca i motiva, napad na gospodina Vučelića još jednom treba da upozori sve koji rade u srpskom fudbalu da se uzdrže od neodmerenih i zapaljivih izjava, prenošenja kafanskih priča u javnost, raznih oblika govora mržnje. Nažalost, među navijačima svih klubova ima osoba sklonih nasilju i fudbalski radnici imaju posebnu odgovornost da svojim javnim istupima ne raspiruju strasti i ne izazivaju navijačke tenzije. Borba za bodove i trofeje mora se voditi isključivo na sportski i fer način i ne sme dovesti do ugrožavanja bilo čije lične bezbednosti.

Jedan komentar

  1. Ovo je nažalost još jedan u nizi slučajeva koji su opasni!
    Kuda to Srbija srlja, gde žuri, ima li mesta za običnog čoveka, zapitajmo se na Veliki petak!

    Čemu ta pakost, zloba i sujeta.
    Zašto se ubijamo i uzašto smo sami sebi najveći neprijatelji!

    Svaki dan na televiziji, novinama ,politička dešavanja i sl. emituju NEGATIVNU SKLIKU; ubija nas STRES!
    Pogledajte koliko naroda oboljeva, koliko je izbačeno iz svojih domova, koliko je firmi uništeno, kako se krade i laže,….sami sebe ubijamo.

    I znas e da sve potiče i završava se sa Državom i državnom administracijom, činovnicima i funkcionerima. Oni i naša tobož elita, stručnjaci, novinari i vajni analitičari stvaraju atmosfere linča, pakosti, nemorala,i svi ćute!

    I šta radi ta Država , Vojjska, Službe, Sudovi, pa to je sramota kako su se uvalili u svoje fotelje, njima je prva meta običan , osiroteli čovek, ojažen, zbunjen, pokraden, oboleo …..

    Država je ta koja može energično i pravično da povede Srbiju i narod na pošten pravac, ali tone čini, jer su bitnije fotelje, provizije, muvanja…

    Probudimo se, kasno je…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *