Почетна / БРОЈ 364 / Армагедон made in Washington

Армагедон made in Washington

За „Печат“ из Берлина Вили Вимер
Није овде реч о недостојној политици повлађивања, овде је реч о томе да се сенатору Мекејну и њему сличнима забрани улазак у Европу и Немачку

Ко каже да Вашингтон не би био у стању да отклони опасност од рата, коју је сам изазвао? Током година рата у Ираку, започетог лажју и противно међународном праву, више пута се очекивала команда за напад на Техеран. А, сада, гле, ево Лозане! Је ли то први корак ка деактивирању онога што је могло да нас све почисти са лица Земље? Нешто попут Минска 2. Након што су француски председник Оланд и немачка канцеларка Меркел, заједно са руским председником Путином и тренутним председником Украјине, дословно одстранили ударну иглу из европске кашикаре, сваке вечери се обрадујемо што личности које су учествовале у овим преговорима стижу у свој дом сигурне и неугрожене. Јер, чак и у немачкој НАТО штампи наилазимо на наговештаје о томе које снаге глођу споразум из Минска, све у нади да ће се одржати жељена конфронтација са Руском Федерацијом, па и започети рат против ње.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

  1. … зар САД нису `талац` једне велике `звери` – тзв војно-индустријског комплекса ? Који захтева што већи војни буџет и следствено томе и – ратове ? Друге државе су вршиле `реконструкције` у производњи оружја, а у САД то изгледа – незамисливо ? Али, и огромни тираносаури, упркос огромних чељусти и зуба, ипак – нестадоше ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *