Почетна / БРОЈ 357 / Змије у недрима

Змије у недрима

Пише Никола Врзић
Каква се поука крије у нападима на Војску Србије и на њеног првог генерала, у које су се укључиле и невладине организације и службеници државе Србије?

Још откако су дошли на власт, Томислав Николић и Александар Вучић исказали су занимљиву и поприлично збуњујућу потребу да се парчића тек стечене власти одрекну у корист оних од којих су власт и преузели, а све то зачињено детињастом потребом – из жеље да буду прихваћени, из страха да прихваћени неће бити – потребом, дакле, да се допадну онима који су претходно учинили све што су могли да Николић и Вучић до власти никада и не стигну. Почело је мазохистичким гостовањима на Б92 у којима су имали улогу вреће за ударање већ доказано правоверним новинарским песницама јединог допуштеног, што ће рећи проевропског погледа на свет који нас окружује, наставило се озбиљним државотворним потезима као што је била одлука о саучествовању у пројекту РЕКОМ, наставило и реизбором Саше Јанковића на место заштитника грађана кога је за то место у августу 2012. кандидовала опозиција у виду Демократске странке и Либерално- демократске партије, а наставља се постављењима, на пример, Тање Мишчевић на место српске преговарачице са Европском унијом, Ксеније Миленковић на место директорке српске Канцеларије за европске интеграције, Јелене Триван која је однекуд постала директорка „Службеног гласника“, Диане Драгутиновић коју је Јоргованка Табаковић именовала за вицегувернерку Народне банке Србије, Кори Удовички у влади Србије, Милете Продановића у Националном савету за културу, Ласла Блашковића у Народној библиотеци Србије иако није желео (законом прописану) ћириличну таблу на згради Културног центра Новог Сада док је био на његовом челу, ЦЕСИД-овог Марка Благојевића на место директора владине Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима, Саше Мирковића (Б92) у Министарству културе, Огњена Прибићевића за амбасадора Србије у Великој Британији… (извињавамо се свима које смо прескочили) па све до хитне, да би се претекао календар, измене Закона о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине како би се Владимиру Вукчевићу, тужиоцу за ратне злочине, омогућило да на тој функцији остане до краја ове године уместо да је већ, као што је Закон предвиђао, у пензију отишао пошто је 29. јануара навршио 65 година живота…

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Један коментар

  1. Jedan od odgovora na pitanja :Ko, kako, zasto , sa cijom dozvolom ili precutnim odobrenjem… rije po zemlji Srbiji ?
    „Zlo se boji svetlosti i javnosti i oni koje tvore zlo vole mračne i neosvetljene puteve. Iz ovoga mraka udaraju bezbožniic i govore: „Nismo mi udarili“. Kao krtice riju ispod zemlje i govore: „Ne rijemo mi“. Ali ako se ne vide krtice vide se krtičnjaci.
    ( Vladika Nikolaj Velimirovic )

    Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *