ОДБАЦИТИ УЛТИМАТУМ ЕУ

БЕОГРАД, 18. март 2013. (ФоНет) – Одбацивањем ултиматума Европске уније Србија би наставила да брани Косово и коначно би успоставила нормалне односе са ЕУ на равноправној основи, изјавио је данас портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић. ДСС сматра да је ово преломни тренутак када Србија треба да одбаци све ултиматуме ЕУ и јасно и гласно каже да не тргује са Косовом да би добила датум за преговоре, рекао је он. Петковић је рекао да би се Србија одрекла своје територије ако пристане на ултиматуме, а да би наставила да брани Косово и успоставила равноправне односе са ЕУ ако их одбаци. ДСС сматра да Србија не сме да уништи ни српске државне институције ни своју државност на Косову, рекао је Петковић и додао да његова странка нема дилеме да је циљ ЕУ да Србија буде саучесник у “убијању властите државности, чиме би била нанесена “кобна, историјска штета”.

3 коментара

  1. Izvinjavam se Petre, ali ne znam koliko si imao godina kad braniš interese /načela/ svoje stranke tako dosledno kad je ona “odnela” pobedu, davne dvehiljadite, a sad opoziciono /bez odgovornosti/ napadaš politiku aktuelne vlasti.

  2. Većina naroda i nije za ulazak u EU.Ali što nezakažete miting pa ćete videti koliko će se naroda odazvati.Mnogi su svatili i vide da su predizborna obećanja puštena niz vodu.I opet krilatica da EU nema alternativu a pri tom niko nepita građene koji svataju da ovi na vlasti puštaju balone pa osluškuju a njihov cilj je da prihvate sve što kaže Amerika.I kada potpišu možemo se buniti koliko hoćemo.A ono, eto izigranismo napali brate više.Uzmite tu famoznu rezoluciju 1224 pa neka neko kaže štaje ispoštovano iz nje.Dalije i jedan vojnik došao sa srbijanske strane na granicu sa Albanijom.”NIJE”.Alije zato došao na granicu sa KOSOVOM a nesme da uđe u vlastitu državu zato štop to čuvaju teroristi zajedno sa NATO-om.I priča o mirovnim snagama je za malu decu.Amerikanci su okupaciona sila i stvar je tu jasna.Ali neće dugo,NADAMSE….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *