Признање КиМ можда услов за чланство Србије у ЕУ

ПАРИЗ, 13.фебруар (Танјуг) – Признање Косова могло би да буде постављено пред Србију као услов за чланство у Европској унији, рекла је данас председница Одбора за спољне послове француског парламента Елизабет Гигу, сазнаје Танјуг.

Пред Одбором за споље послове данас је одржана седница на којој је потпредседница Владе Србије задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић информисала саговорнике о ситуацији у Србији, процесу придруживања Унији и реформском процесу и одговарала на њихова питања.

Грубјешићева је јуче у главном граду Француске разговарала с француским министром за европске послове Бернаром Казневом и Полом Жан-Ортизом , саветником председника државе Франсоа Оланда. Након тих сусрета она је за Танјуг рекла да Француска подржава Србију у напорима како би додељивање датума у јуну за почетак преговора са ЕУ постало извесно.

За то су кључни динамика дијалога са Приштином и успех у постизању видљивог и одрживог напретка по том питању. Током разговора у уторак посебно је наглашено да Србија треба да настави и са унутрашњим реформама, нарочито у областима борбе против корупције, реформе правосуђа и економије, наводи се у саопштењу из кабинета потпредседнице Владе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *