07. август – Вулин тражи реакцију међународних снага

БЕОГРАД – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин затражио је данас хитну реакцију међународних снага на Косову и Метохији којом би се Србима у Приштини омогућило да несметано наставе да користе просторије Центра за мир и толеранцију, саопштила је та канцеларија.

Вулин је, како се наводи у саопштењу, поводом одлуке “такозване косовске полиције да преузме просторије Центра” упутио писма представницима међународних мисија на КиМ у којима је истакнуто да је Центар за Србе значи сигурност, место састајања и добијања основне медицинске помоћи.

“Уколико се то укине Срби би остали без својих основних права и слобода”, навео је Вулин и затражио хитну реакцију на основу овлашћења која међународним снагама даје Резолуција 1244 Савета безбедности УН.

Вулин је посебно нагласио да се у већини случајева ради о лицима која су сиромашна и социјално угрожена, без основних средстава за живот, често и слабо покретним старијим лицима којима је неопходно што пре пружити помоћ и уједно им омогућити да и даље користе услуге Центра.

Извор: Танјуг, РТВ

2 коментара

 1. Avatar

  Samo tako, koristite metode “demokratskih, civilizovanih i humanitarnih” zlikovaca.
  U najgorem sluchaju razgolicete ih i morace pokazati pravo lice.
  Prijatna i pravovremena promena ili shto bi Chedomir, Vuk i paytashi rekli “preokret”.

 2. Avatar
  РАДОСЛАВ

  Шта је са нашим снагама имамо имамо ли ми Срби икаква права
  када молите оне који нам неће помоћи јер њихов посао је да одвоје
  Космет од државе Србије барем вама то мора бити јасно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *