07. август – Вулин тражи реакцију међународних снага

БЕОГРАД – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин затражио је данас хитну реакцију међународних снага на Косову и Метохији којом би се Србима у Приштини омогућило да несметано наставе да користе просторије Центра за мир и толеранцију, саопштила је та канцеларија.

Вулин је, како се наводи у саопштењу, поводом одлуке “такозване косовске полиције да преузме просторије Центра” упутио писма представницима међународних мисија на КиМ у којима је истакнуто да је Центар за Србе значи сигурност, место састајања и добијања основне медицинске помоћи.

“Уколико се то укине Срби би остали без својих основних права и слобода”, навео је Вулин и затражио хитну реакцију на основу овлашћења која међународним снагама даје Резолуција 1244 Савета безбедности УН.

Вулин је посебно нагласио да се у већини случајева ради о лицима која су сиромашна и социјално угрожена, без основних средстава за живот, често и слабо покретним старијим лицима којима је неопходно што пре пружити помоћ и уједно им омогућити да и даље користе услуге Центра.

Извор: Танјуг, РТВ

2 коментара

 1. Samo tako, koristite metode “demokratskih, civilizovanih i humanitarnih” zlikovaca.
  U najgorem sluchaju razgolicete ih i morace pokazati pravo lice.
  Prijatna i pravovremena promena ili shto bi Chedomir, Vuk i paytashi rekli “preokret”.

 2. РАДОСЛАВ

  Шта је са нашим снагама имамо имамо ли ми Срби икаква права
  када молите оне који нам неће помоћи јер њихов посао је да одвоје
  Космет од државе Србије барем вама то мора бити јасно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *