02. јул – Коштуница, Поповић и Јочић неће бити посланици

БЕОГРАД – Деморкатска странка Србије (Д С С) биће принципијелна опозиција новој влади у републичком парламенту, у коме посланици неће бити лидер ДС С Војислав Коштуница и функционери ДС С Александар Поповић и Драган Јочић, најавио је данас портпарол те странке Петар Петковић.

Петковић је на конференцији за новинаре рекао да су Коштуница, Поповић и Јочић поднели оставке на посланичку функцију из личних и професионалних разлога, али да ће наставити да се баве политиком у странци, што се, како је рекао, показало успешним за странку.

Он је навео да њих тројица ни у претходном сазиву парламента нису били посланици, а да ће се лидер ДС С бавити пословима у странци, посебно када је у питању њена политика.

ДС С у Скупштини Србије има 21 посланика, а Петковић је објаснио да ће Коштуницу, Јочића и Поповића заменити следећи посланици са изборне листе те странке.

Следећи на листу су Александар Пејчић, Дејан Михајлов и Горица Гајић.

Петковић је поновио да та странка није учествовала у преговорима о формирању владе и нагласио да ће у парламенту пратити њен рад, бити принципијелна опозиција и залагати се за идеју политичке неутралности Србије.

Он је поновио став те странке да је политика ЕУ нема алтернативу Србију довела до краха и да су уступци претходне владе за рад евроинтеграција били поражавајући за земљу, па би Србија сада требало да се окрене својим интересима и успостављању нових односа са ЕУ, пре свега економских.

Петковић разлог за то види и у дубокој кризи у ЕУ, за коју каже да је “брод који тоне”.

Одговарајући на питања, Петковић је рекао и да ће та странка у Скупштини Србије инсистирати да се испита д али је било нерегуларности на изборима 6. маја, колико то буде могла као опозициона странка.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Очигледно и Правда води рачуна да се скраћеница ДСС пише као у водећим листовима ДС а то је “Д С С” или “ДС С”. Па ви поверујте у објективност овог “извешћа”. Ма требло би и Коштуница писати К о ш т у н и ц а – чисто да се покаже да Коштуница неће да уђе у претраживаче и да не постоји.
    Која ли је разлика између оних и ових?
    Па нема је. И једни и други су неписмени.

    • Pecat sam smatrao objektivnom novinom i rijetkim svjetlom u mratku medijske tame. Medjutim, neposredno pred izbore i nakon istih ponajvise su naklonjeni (iz meni nepoznatog razloga) “nazadnjacima”, a nekadasnja eksplicitna naklonost ka DSS-u i drugim samomislecim strankama se, cini se, sada drzi u fioci (i ceka bolje dane?) i nudi se samo u vidu objavljivanja saopstenja stranke. Doduse, jos uvijek se najvise siba po zutima (sto je, naravno, potrebno, mada ce uskoro biti stereotipno i dosadno), ali nigdje ne vidim da se glasno postavlja pitanje zasto je Toma visestruko pogazio rijec odmah nakon izbora, zasto se svaka Vlada u kojoj nema DS i LDP po definiciji smatra boljom (diskontinuitetom?), kad je ocigledno da Nikolic i Vucic duvaju u isti evropski trombon kao i Tadic, a za koalicione partnere imaju istog starog Ivicu i istog novog Mladju koji su sa zutima vec napravili jad i cemer po Srbiji. Ovaj vakuum u tranziciji se pravi namjerno, koordinisano, a da bi se sto je moguce vise vremena dalo Siptarima i Zapadu da naprave potonje velike korake u de facto osamostaljenju KiM (de jure ce ionako biti cin topljenja pahuljice), da bi se Vukcivekaricu dalo prostora da za hasku sapunicu snima nove epizode pod naslovom “E da vidimo ko je, gdje i kako krio djenerala pa da i njega saljemo u zemlju lala i kanala”, da se Draganu Dj. i sudski ovjeri vlasnistvo nad beogradskim pasalukom, da se … Umjesto da se od Tadica nacini politicki mrtvac, nova Vlada vaskrsava vec politicki mrtvog Dinkica( ponistava narodnu volju izrecenu jasno na izborima) koji ce, eto “novim” programom da u Srbiji odrzava staro stanje bijede, sve uz nadzor premijera Ivice, inace provjerenog Evropejca (godine) i malog Bruta Vucka, koji je, iako ne zna hoce li biti clan Vlade, vec zna sta ce ona da radi, a to je da ce prevashodno da nadgradjuje sve ono na sta se stara vec obavezala pred Briselom i Vasingtonom, a ako bude vremena i prostora borice se i za boljitak gradjana Srbije (drugim rijecima malo morgen). Zato se nadam da ce ovaj “DS S” (koji, nakon 5 ponavljanja, ocigledno nije lapsus lingue) uskoro biti ispisivan kako dolikuje i da ce se Pecat fokusirati prevashodno na raskrinkavanje ljubicastih (to je boja koja se dobije kad se crveno i plavo pomijesaju) ispod cije povrsine jasno naziremo zutu temeljnu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *