02. jul – Koštunica, Popović i Jočić neće biti poslanici

BEOGRAD – Demorkatska stranka Srbije (D S S) biće principijelna opozicija novoj vladi u republičkom parlamentu, u kome poslanici neće biti lider DS S Vojislav Koštunica i funkcioneri DS S Aleksandar Popović i Dragan Jočić, najavio je danas portparol te stranke Petar Petković.

Petković je na konferenciji za novinare rekao da su Koštunica, Popović i Jočić podneli ostavke na poslaničku funkciju iz ličnih i profesionalnih razloga, ali da će nastaviti da se bave politikom u stranci, što se, kako je rekao, pokazalo uspešnim za stranku.

On je naveo da njih trojica ni u prethodnom sazivu parlamenta nisu bili poslanici, a da će se lider DS S baviti poslovima u stranci, posebno kada je u pitanju njena politika.

DS S u Skupštini Srbije ima 21 poslanika, a Petković je objasnio da će Koštunicu, Jočića i Popovića zameniti sledeći poslanici sa izborne liste te stranke.

Sledeći na listu su Aleksandar Pejčić, Dejan Mihajlov i Gorica Gajić.

Petković je ponovio da ta stranka nije učestvovala u pregovorima o formiranju vlade i naglasio da će u parlamentu pratiti njen rad, biti principijelna opozicija i zalagati se za ideju političke neutralnosti Srbije.

On je ponovio stav te stranke da je politika EU nema alternativu Srbiju dovela do kraha i da su ustupci prethodne vlade za rad evrointegracija bili poražavajući za zemlju, pa bi Srbija sada trebalo da se okrene svojim interesima i uspostavljanju novih odnosa sa EU, pre svega ekonomskih.

Petković razlog za to vidi i u dubokoj krizi u EU, za koju kaže da je “brod koji tone”.

Odgovarajući na pitanja, Petković je rekao i da će ta stranka u Skupštini Srbije insistirati da se ispita d ali je bilo neregularnosti na izborima 6. maja, koliko to bude mogla kao opoziciona stranka.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. Očigledno i Pravda vodi računa da se skraćenica DSS piše kao u vodećim listovima DS a to je “D S S” ili “DS S”. Pa vi poverujte u objektivnost ovog “izvešća”. Ma treblo bi i Koštunica pisati K o š t u n i c a – čisto da se pokaže da Koštunica neće da uđe u pretraživače i da ne postoji.
    Koja li je razlika između onih i ovih?
    Pa nema je. I jedni i drugi su nepismeni.

    • Pecat sam smatrao objektivnom novinom i rijetkim svjetlom u mratku medijske tame. Medjutim, neposredno pred izbore i nakon istih ponajvise su naklonjeni (iz meni nepoznatog razloga) “nazadnjacima”, a nekadasnja eksplicitna naklonost ka DSS-u i drugim samomislecim strankama se, cini se, sada drzi u fioci (i ceka bolje dane?) i nudi se samo u vidu objavljivanja saopstenja stranke. Doduse, jos uvijek se najvise siba po zutima (sto je, naravno, potrebno, mada ce uskoro biti stereotipno i dosadno), ali nigdje ne vidim da se glasno postavlja pitanje zasto je Toma visestruko pogazio rijec odmah nakon izbora, zasto se svaka Vlada u kojoj nema DS i LDP po definiciji smatra boljom (diskontinuitetom?), kad je ocigledno da Nikolic i Vucic duvaju u isti evropski trombon kao i Tadic, a za koalicione partnere imaju istog starog Ivicu i istog novog Mladju koji su sa zutima vec napravili jad i cemer po Srbiji. Ovaj vakuum u tranziciji se pravi namjerno, koordinisano, a da bi se sto je moguce vise vremena dalo Siptarima i Zapadu da naprave potonje velike korake u de facto osamostaljenju KiM (de jure ce ionako biti cin topljenja pahuljice), da bi se Vukcivekaricu dalo prostora da za hasku sapunicu snima nove epizode pod naslovom “E da vidimo ko je, gdje i kako krio djenerala pa da i njega saljemo u zemlju lala i kanala”, da se Draganu Dj. i sudski ovjeri vlasnistvo nad beogradskim pasalukom, da se … Umjesto da se od Tadica nacini politicki mrtvac, nova Vlada vaskrsava vec politicki mrtvog Dinkica( ponistava narodnu volju izrecenu jasno na izborima) koji ce, eto “novim” programom da u Srbiji odrzava staro stanje bijede, sve uz nadzor premijera Ivice, inace provjerenog Evropejca (godine) i malog Bruta Vucka, koji je, iako ne zna hoce li biti clan Vlade, vec zna sta ce ona da radi, a to je da ce prevashodno da nadgradjuje sve ono na sta se stara vec obavezala pred Briselom i Vasingtonom, a ako bude vremena i prostora borice se i za boljitak gradjana Srbije (drugim rijecima malo morgen). Zato se nadam da ce ovaj “DS S” (koji, nakon 5 ponavljanja, ocigledno nije lapsus lingue) uskoro biti ispisivan kako dolikuje i da ce se Pecat fokusirati prevashodno na raskrinkavanje ljubicastih (to je boja koja se dobije kad se crveno i plavo pomijesaju) ispod cije povrsine jasno naziremo zutu temeljnu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *