15. март – Вучић: Основаћемо Канцеларију за брзе одговоре

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић најавио је данас да ће та странка, уколико дође на власт у Београду, основати Канцеларију за брзе одговоре, која ће рок за издавање свих грађевинских дозвола свести на највише 90 дана.

Вучић је на конференцији за новинаре истакао да је реализација тог пројекта важна јер ће, како сматра, сузбити мито и корупцију, драматично убрзати поступак за издавање дозвола и довести нове инвеститоре.

Он тврди да се у Београду у просеку на издавање дозвола чека 349 дана и да ће оснивањем канцеларије тај рок бити скраћен на максимално 90 дана.

“Суштина је да се скрати потребна процедура и да, у складу са законом, у року од 90 дана, морамо да издамо све потребне дозволе”, казао је Вучић и навео да би у њен рад били укључени представници најважнијих јавних установа и предузећа.

Према његовим речима, захваљујући канцеларији и прикључци за електрицну енергију и воду би се добијали брже, односно за 15 дана.

Оснивањем канцеларије би, како је навео, први пут била предвиђена могућност губитка инжењерске и извођачке лиценце, чиме би се спречила нелегална градња.

“Тиме би они који желе да добију грађевинску дозволу, за све што им је потребно имали услугу на једном месту, што би поправило живот обичних људи”, истакао је Вучић.

Канцеларија би имала и “ментора пројекта” који би бринуо о реализацији инвестиционих активности, навео је Вучић, и додао да оснивањем канцеларије не би била увећана државна адмиистрација, већ да је просто потребно направити нову шему рада.

“Ако ово (пројекат) успемо да спроведемо, уз наш предлог закона о јавним набавкама, можемо да остваримо огромне уштеде, да обезбедимо више инвестиција него у претходном периоду и да кренемо у изградњу другачијег система”, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *