6. децембар – Настављено уклањање барикаде у Јагњеници

Срби су у Јагњеници јутрос наставили са уклањањем барикаде на путу Зубин Поток – Звечан, а на лицу места су и војници Кфора са возилима и механизацијом, јавља дописник Срне.

С пута се уклања шљунак, а у току дана би требало да буду уклоњена два аутобуса и олупина спаљеног камиона, чиме ће након осам дана овим путем бити успостављен саобраћај између Звечана и Зубиног Потока.

Ноћ на северу Косова протекла је мирно, а одређени број Срба је упркос првом снегу, и ову ноћ провео на споредном путу у Јагњеници на барикади која је ту постављена.

Уклањање барикаде у Јагњеници, као и код Јариња, на путу Лепосавић – Рашка,почело је јуче после договора који је са командом Кфора постигао председник општине Слависа Ристић.

Према том договору, на пункту у Јагњеници Кфор би требало да обавља целодневно дежурство, а контролу са војницима вршили би Срби припадници Косовске полицијске службе (КПС).

Извор: Срна

Један коментар

  1. Avatar
    Оливера Петровић

    Да ли ово значи да су Срби на Космету подељени по питању прихватања Тадићевих договора са КФОРом? То не би било добро али, ако је тако, сасвим је јасно коме треба пружити подршку у борби против окупатора и домаћих квинслинга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *