6. decembar – Nastavljeno uklanjanje barikade u Jagnjenici

Srbi su u Jagnjenici jutros nastavili sa uklanjanjem barikade na putu Zubin Potok – Zvečan, a na licu mesta su i vojnici Kfora sa vozilima i mehanizacijom, javlja dopisnik Srne.

S puta se uklanja šljunak, a u toku dana bi trebalo da budu uklonjena dva autobusa i olupina spaljenog kamiona, čime će nakon osam dana ovim putem biti uspostavljen saobraćaj između Zvečana i Zubinog Potoka.

Noć na severu Kosova protekla je mirno, a određeni broj Srba je uprkos prvom snegu, i ovu noć proveo na sporednom putu u Jagnjenici na barikadi koja je tu postavljena.

Uklanjanje barikade u Jagnjenici, kao i kod Jarinja, na putu Leposavić – Raška,počelo je juče posle dogovora koji je sa komandom Kfora postigao predsednik opštine Slavisa Ristić.

Prema tom dogovoru, na punktu u Jagnjenici Kfor bi trebalo da obavlja celodnevno dežurstvo, a kontrolu sa vojnicima vršili bi Srbi pripadnici Kosovske policijske službe (KPS).

Izvor: Srna

Jedan komentar

  1. Olivera Petrović

    Da li ovo znači da su Srbi na Kosmetu podeljeni po pitanju prihvatanja Tadićevih dogovora sa KFORom? To ne bi bilo dobro ali, ako je tako, sasvim je jasno kome treba pružiti podršku u borbi protiv okupatora i domaćih kvinslinga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *