Mediji su izvestili o novom talasu eksplozija u Kijevu

Mediji su izvestili o novom talasu eksplozija u glavnom gradu Ukrajine.
„Nove eksplozije u Kijevu“, piše Strana.ua na svom Telegram kanalu. Prema rečima gradonačelnika Vitalija Klička, izvedeni su udari na kritične infrastrukturne objekte. Kijevski metro je zaustavljen, podzemne stanice služe kao skloništa. “Od 11.00 časova oštećeno je 11 važnih infrastrukturnih objekata u osam regiona i gradu Kijevu. Sada su neki od regiona bez struje. Moramo biti spremni na privremene prekide u snabdevanju električnom energijom, vodom, komunikacijama”, rekao je premijer. 
Prema rečima predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, vazdušni napad ne jenjava u celoj zemlji. Ima mrtvih i ranjenih. Vrše se napadi na energetsku infrastrukturu.
Postoje izveštaji o eksplozijama u Kijevskoj oblasti, Harkovskoj, Odeskoj, Dnjepropetrovskoj, Lavovskoj i Lavovskoj oblasti, Ivano-Frankovsku, Krivoj Rogu, Ternopolju, Hmeljnickoj, Konotopskoj, Rovenskoj i Poltavskoj oblasti.
„Ukrajinske železnice“ upozorile su na moguće kašnjenje vozova zbog oštećenja kontaktne mreže.

U centru Kijeva jutros su se dogodile tri eksplozije, rekli su očevici TASS-u.

Precizira se da su se eksplozije dogodile u centralnom Pečerskom okrugu, u Vladimirskoj ulici u okrugu Ševčenko i na Vozduhoflotskom aveniji. Dim se diže. Zvukovi eksplozija su se čuli od 08:20 (poklopilo se sa moskovskim vremenom).

Zgrada Ukrajinske službe bezbednosti nalazi se u Vladimirskoj ulici.

Izvor: https://tass.com/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *