Медији су известили о новом таласу експлозија у Кијеву

Медији су известили о новом таласу експлозија у главном граду Украјине.
„Нове експлозије у Кијеву“, пише Страна.уа на свом Телеграм каналу. Према речима градоначелника Виталија Кличка, изведени су удари на критичне инфраструктурне објекте. Кијевски метро је заустављен, подземне станице служе као склоништа. “Од 11.00 часова оштећено је 11 важних инфраструктурних објеката у осам региона и граду Кијеву. Сада су неки од региона без струје. Морамо бити спремни на привремене прекиде у снабдевању електричном енергијом, водом, комуникацијама”, рекао је премијер. 
Према речима председника Украјине Володимира Зеленског, ваздушни напад не јењава у целој земљи. Има мртвих и рањених. Врше се напади на енергетску инфраструктуру.
Постоје извештаји о експлозијама у Кијевској области, Харковској, Одеској, Дњепропетровској, Лавовској и Лавовској области, Ивано-Франковску, Кривој Рогу, Тернопољу, Хмељницкој, Конотопској, Ровенској и Полтавској области.
„Украјинске железнице“ упозориле су на могуће кашњење возова због оштећења контактне мреже.

У центру Кијева јутрос су се догодиле три експлозије, рекли су очевици ТАСС-у.

Прецизира се да су се експлозије догодиле у централном Печерском округу, у Владимирској улици у округу Шевченко и на Воздухофлотском авенији. Дим се диже. Звукови експлозија су се чули од 08:20 (поклопило се са московским временом).

Зграда Украјинске службе безбедности налази се у Владимирској улици.

Извор: https://tass.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *