Zaharova: Ako Viktorija Nuland poželi da ide u manastir, sredićemo joj – vreme je da iskupi grehe

Zamenica državnog sekretara SAD daje ostavku jer je rusofobija – glavni spoljnopolitički koncept SAD – pada u vodu i vuče demokrate na dno, ukazala je zvanična predstavnica ruskog MSP-a

Viktorija Nuland planira da da ostavku jer je propala antiruske politika za koju se Amerika opredelila, a koju je predložila upravo Nulandova, napisala je zvanična predsatvnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

“Neće vam reći razlog njene ostavke. Ali to je jednostavno – neuspeh antiruskog kursa Bajdenove administracije. Rusofobija, koju je predložila Viktorija Nuland kao glavni spoljnopolitički koncept SAD, je kao kamen koji vuče demokrate na dno”, precizirala je Zaharova.

“Ako slučajno poželi da ode u manastir da se iskupi za svoje grehe, možemo da kažemo po koju dobru reč za nju”, dodala je Zaharova i podelila sliku Nulandove iz pravoslavne crkve na kojoj pali sveće.

Državni sekretar Entoni Blinken rekao je da ga je njegova zamenica Viktorija Nuland obavestila o svojoj nameri da podnese ostavku u narednim nedeljama.

Nulandova, koja se smatra glavnim inspiratorom antiruske i proukrajinske politike, završava 35. godinu karijere nakon što je prebačena na mesto prvog zamenika državnog sekretara. Na toj poziciji je bila privremeno od prošlog jula, nakon penzionisanja Vendi Šerman. 

Međutim, početkom februara se saznalo da Senat više voli da vidi Kurta Kembela na ovom mestu.

(RT)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *