Захарова: Ако Викторија Нуланд пожели да иде у манастир, средићемо јој – време је да искупи грехе

Заменица државног секретара САД даје оставку јер је русофобија – главни спољнополитички концепт САД – пада у воду и вуче демократе на дно, указала је званична представница руског МСП-а

Викторија Нуланд планира да да оставку јер је пропала антируске политика за коју се Америка определила, а коју је предложила управо Нуландова, написала је званична предсатвница руског министарства спољних послова Марија Захарова на Телеграму.

“Неће вам рећи разлог њене оставке. Али то је једноставно – неуспех антируског курса Бајденове администрације. Русофобија, коју је предложила Викторија Нуланд као главни спољнополитички концепт САД, је као камен који вуче демократе на дно”, прецизирала је Захарова.

“Ако случајно пожели да оде у манастир да се искупи за своје грехе, можемо да кажемо по коју добру реч за њу”, додала је Захарова и поделила слику Нуландове из православне цркве на којој пали свеће.

Државни секретар Ентони Блинкен рекао је да га је његова заменица Викторија Нуланд обавестила о својој намери да поднесе оставку у наредним недељама.

Нуландова, која се сматра главним инспиратором антируске и проукрајинске политике, завршава 35. годину каријере након што је пребачена на место првог заменика државног секретара. На тој позицији је била привремено од прошлог јула, након пензионисања Венди Шерман. 

Међутим, почетком фебруара се сазнало да Сенат више воли да види Курта Кембела на овом месту.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *