Више од 60 студената започело праксу у НИС-у

Компанија НИС, као један од послодаваца са највећом понудом прилика за младе, покренула је нови програм студентске праксе. Програм је покренут у сарадњи са девет факултета у Србији са којима компанија негује дугогодишње стратешко партнерство и трајаће две недеље. Осмишљен је као посебан концепт који излази у сусрет потребама факултета, како би студенти на завршним годинама студија обавили обавезну стручну праксу од 90 сати.
У првој сезони програма НИС Академију, како је назван нови програм студентске праксе, похађа 62 студента завршних година или мастер студија Машинског, Рударско-геолошког, Технолошко-металуршког, Факултета организационих наука и Економског факултета у Београду, Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину, Економског факултета у Суботици, као и Технолошког и Факултета техничких наука у Новом Саду.


Програм студентима доноси припрему за тржиште рада, упознавање са пословањем на терену и нове могућности за учење и дељење знања. Подразумева и каријерно консултовање, радионице за писање биографија, припреме за разговор за посао и симулације пословног интервјуа. У програм су укључени и обиласци производних погона и пословних објеката НИС-а, предавања експерата компаније из различитих области, soft skills радионице, као и тимски рад на задатој студији случаја.
Након завршетка НИС Академије, сви студенти ће бити укључени у процес селекције за осму сезону NIS Calling програмa студентске праксе, за који ће пријаве почети у априлу. На тај начин ће НИС најбољим међу њима пружити додатну подршку у првим каријерним корацима, као и прилику да наставе сарадњу с компанијом, имајући у виду нову енергију и свеже идеје које доносе младе колеге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *