Рушење председника Вучића највећи интерес НАТО-а на Балкану

Александар Вулин за руски часопис „Национална одбрана“

Доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин дао је ексклузивни интервју за престижни руски часопис „Национална одбрана“. „Печат“ преноси делове овог разговора који је с Вулином водио осведочени пријатељ Србије и српског народа, главни и одговорни уредник Игор Коротченко

Aлександар Вулин, говорећи за „Националну одбрану“, истакао је да је циљ Запада на Балкану да Србија изгуби своју независност и слободу и да на чело Србије постави квислиншку и послушну власт. 
„Запад зна да су Срби као народ искрени савезници Руса и да то није успела да промени ни окупација и потпуна контрола Србије након пуча од 5. октобра 2000. која је трајала све до 2012. године. Зато НАТО чини све да постави власт која ће, упркос вољи народа, бити против Русије. Запад је са изузетком Србије и Републике Српске успоставио потпуну контролу на Балкану и створио непријатељски простор за све што долази из Русије. Пошто су све земље на Балкану, осим Србије и Босне и Херцеговине, чланице НАТО-а и под пуном контролом Европске уније, али и Сједињених Америчких Држава и Велике Британије, велике силе Запада покушавају да и просторе на којима живе и о којима одлучују Срби ставе под пуну контролу. Рушење председника Вучића је највећи интерес НАТО-а. Довођењем послушне владе у Србији они решавају све своје проблеме. Таква влада би признала такозвано Косово, увела санкције Русији, кренула ка НАТО-у и напустила Републику Српску“, поручио је Александар Вулин. 
„Неспорно је да председник Вучић има далеко највеће поверење међу Србима где год да живе. Он је израстао у председника свих Срба, а не само председника Србије. НАТО опозиција има своје бираче, али их нема ни изблиза довољно да легалним путем преузме власт“, рекао је Вулин и додао да је поносан на рад БИА у протеклом периоду који је резултирао разбијањем обавештајне мреже Хрватске и Бугарске. 
„Дао сам заклетву да ћу штитити и чувати Србију, а дату реч озбиљно схватам. Од мог доласка на чело БИА разбили смо обавештајну мрежу Хрватске, затим Бугарске, а све је било припремљено за разбијање обавештајне мреже Албаније и још неких наднационалних организација које су радиле за западне службе, и све то успешно и први пут после много година. То је заслуга професионалаца, али изнад свега патриота у БИА. Ми јесмо успешни професионалци, али нисмо плаћеници који могу све и за свакога, ми заиста можемо све, али само за нашу земљу. Поносан сам на време у коме сам водио БИА и у коме смо показали да можемо успешно да се носимо са већим и богатијим службама“, истакао је Александар Вулин. 
Одговарајући на питања о покушајима извођења обојене револуције у Србији, Вулин је казао да је једини циљ обојене револуције да се сруши непослушна и независна власт. 
„Обојене револуције често покрену ратове, а увек донесу трајну политичку и економску нестабилност. Током лета смо пратили припреме за извођење обојене револуције у Србији и уочили смо одакле долазе претње. Знали смо да су наводни грађански, а не партијски протести против насиља само припрема за политичко насиље којим треба променити власт. Све се радило по познатом и припремљеном сценарију. Након што је 13-годишњак у школи убио девет својих вршњака и чувара школе, а у месту Дубона још један злочинац убио више својих комшија, у Србији су наступили шок и неверица. Ове трагедије су од стране НАТО опозиције искоришћене као повод за почетак окупљања. Политичари су учествовали у уличним шетњама, али су крили да су и организатори. Медији под контролом Запада подржали су окупљања и преувеличавали бројеве учесника, охрабрујући и неодлучне да им се прикључе. Како је време одмицало, политичари су преузели активнију улогу. Нико више није говорио о борби против насиља, нити је помињао трагично настрадале, грађански скуп је постао политички протест који за циљ има смену кључних министара у влади и у службама безбедности, а тражи се и расписивање избора. НАТО опозицији стиже и подршка из иностранства, с њима протестују и либерални политичари из региона и Европске уније, а медији извештавају о предреволуционарној атмосфери. Покушава се изазвати и инцидент како би се протест оснажио и добио на бројности. Расписивање избора, западни медији и НATO опозиција су прогласили својом победом, а предизборну кампању усмерили на припремање присталица да ће избори бити покрадени и да власт морају преузети силом. Вође НATO опозиције су планирале да у ноћи избора заузму зграду РИК-a и позову на блокаду саобраћаја у читавој земљи. Убедљива победа председника Вучића и наше листе их је збунила и успорила, као и страх када су постали свесни да ми знамо за њихове планове. Ипак, нису могли да обуставе све акције због којих су окупљени и финансирани од стране странаца, па су морали да посегну за насиљем, без обзира што су знали да су поражени. Странци су желели да виде да ли су структуре безбедности лојалне председнику Вучићу и како ће се понашати. Брза акција полиције и спремна и информисана БИА су били врло убедљиви. Захваљујем и службама Русије које су нас на време упозоравале на припреме за преврат“, поручио је доскорашњи директор БИА. 
„Потпуно сам свестан да ће ме санкције пратити читавог живота и да је моја политичка каријера или угрожена или завршена, али то није разлог да издам свој народ и пријатеље свог народа какви су Русија и Кина. Запад врши огроман притисак на председника Вучића да не будем нити на једној битној позицији у Влади Републике Србије и они то не крију. Чак и ако успеју у томе, остаћу саборац и друг председника Вучића и бићу уз њега у заједничкој борби за слободну Србију“, закључио је Вулин. 

4 коментара

  1. Воле Вучића, отимају КиМ

    Генерализујеш, трпаш патриотску опозицију у Нато опозицију која чини преко 90%, која је против Бриселског споразума да се отме-преда српска територија КиМ шиптарима. Бриселски споразум је генератор отиманја-предаје КиМ пред свршен чин, на основу нјега Европска унија је формирала Европску Политичку Заједницу ЕПЗ (иницирала неколико самита у државама ван ЕУ, као и у Молдавији на ко самиту је пеисуствовао и наш председник Вучић) да политички делује ван ЕУ: иницирала је Француско-немачки предлог-ултиматум и Охридски споразум (наводно за нормализацију односа) да Србија, кроз проглашенје нормализације односа са Косовом, убрзано “прећутно” омогући чланство Косова у Ујединјене нације и свим медјународним организацијама.

    Такодје да се потсетимо, Ви сте као приви председник канцеларије за КиМ говорили, цитирам: Косовски Срби су најсрећнији народ на свету јер имају Бриселски споразум. Види се данас колико су срећни (Бриселским преговорима) сатерани у гето, предати шиптарима са све територијом до истреблјенја. Много пута сам се питао да ли предсдник Русије Путин зна шта пише у Бриселски споразум, дали га прочитао?

    НАТО Америка је константно подржавала Вучићеву политику Бриселског спразума о Косову (као и раније политику Вука Драшковића, Тадића, говорила: Бриселски споразум је неповратаан процес, зацементирана ствар), зашто би га рушила? Вучић је много популаран медју ЕУ парламентарцима, америчким и светским државницима (због политике о Косову), сто пута полуларнији од Алјбина Куртија – зашто Вучић није милјеник (чедо запада како Вучић каже) него Алјбин Курти (савезник Запада и Нато Америке: руши територијални интегритет и суверенитет Србије). Да не дужим много, хвала на разумеванју!

    4
    1
  2. Zašto bi zapad rušio Vučića kad on ispunjava sve njihove zadate zadatke? Sluđujete običan narod koji u srpskim medijima ima samo crno- belu sliku o dve struje. Prozapadnu i samoproklamovani tzv nacionalnu koja to nije. One se međusobno napadaju a u stvari završavaju isti posao, naloge sa zapada. Jedino što ovi drugi to malo upakuju u nacionalnu oblandu. Time sprečavaju neke nove političare da pošteno i patriotski vode ovu zemlju. Utoliko su opasniji.

    • Саша Францисти

      Слика јесте црно – бела. Једна струја настоји да сачува Србију у уставно-правном поретку, а друга струја чини све да сруши Србију не само на домаћем него и на међународном плану.

      1
      1
      • Pa kad pokušava da je sačuva u ustavno-pravnom poretku zašto ne poštuje taj isti ustavno-pravnom poredak koji glasi :Kosmet je neotuđivi deo Srbije, na koji su se zakleli? Nego su sve dali šiptarima u zamenu za ništa. Ili to i nije baš bilo ništa?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *