Rušenje predsednika Vučića najveći interes NATO-a na Balkanu

Aleksandar Vulin za ruski časopis „Nacionalna odbrana“

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin dao je ekskluzivni intervju za prestižni ruski časopis „Nacionalna odbrana“. „Pečat“ prenosi delove ovog razgovora koji je s Vulinom vodio osvedočeni prijatelj Srbije i srpskog naroda, glavni i odgovorni urednik Igor Korotčenko

Aleksandar Vulin, govoreći za „Nacionalnu odbranu“, istakao je da je cilj Zapada na Balkanu da Srbija izgubi svoju nezavisnost i slobodu i da na čelo Srbije postavi kvislinšku i poslušnu vlast. 
„Zapad zna da su Srbi kao narod iskreni saveznici Rusa i da to nije uspela da promeni ni okupacija i potpuna kontrola Srbije nakon puča od 5. oktobra 2000. koja je trajala sve do 2012. godine. Zato NATO čini sve da postavi vlast koja će, uprkos volji naroda, biti protiv Rusije. Zapad je sa izuzetkom Srbije i Republike Srpske uspostavio potpunu kontrolu na Balkanu i stvorio neprijateljski prostor za sve što dolazi iz Rusije. Pošto su sve zemlje na Balkanu, osim Srbije i Bosne i Hercegovine, članice NATO-a i pod punom kontrolom Evropske unije, ali i Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, velike sile Zapada pokušavaju da i prostore na kojima žive i o kojima odlučuju Srbi stave pod punu kontrolu. Rušenje predsednika Vučića je najveći interes NATO-a. Dovođenjem poslušne vlade u Srbiji oni rešavaju sve svoje probleme. Takva vlada bi priznala takozvano Kosovo, uvela sankcije Rusiji, krenula ka NATO-u i napustila Republiku Srpsku“, poručio je Aleksandar Vulin. 
„Nesporno je da predsednik Vučić ima daleko najveće poverenje među Srbima gde god da žive. On je izrastao u predsednika svih Srba, a ne samo predsednika Srbije. NATO opozicija ima svoje birače, ali ih nema ni izbliza dovoljno da legalnim putem preuzme vlast“, rekao je Vulin i dodao da je ponosan na rad BIA u proteklom periodu koji je rezultirao razbijanjem obaveštajne mreže Hrvatske i Bugarske. 
„Dao sam zakletvu da ću štititi i čuvati Srbiju, a datu reč ozbiljno shvatam. Od mog dolaska na čelo BIA razbili smo obaveštajnu mrežu Hrvatske, zatim Bugarske, a sve je bilo pripremljeno za razbijanje obaveštajne mreže Albanije i još nekih nadnacionalnih organizacija koje su radile za zapadne službe, i sve to uspešno i prvi put posle mnogo godina. To je zasluga profesionalaca, ali iznad svega patriota u BIA. Mi jesmo uspešni profesionalci, ali nismo plaćenici koji mogu sve i za svakoga, mi zaista možemo sve, ali samo za našu zemlju. Ponosan sam na vreme u kome sam vodio BIA i u kome smo pokazali da možemo uspešno da se nosimo sa većim i bogatijim službama“, istakao je Aleksandar Vulin. 
Odgovarajući na pitanja o pokušajima izvođenja obojene revolucije u Srbiji, Vulin je kazao da je jedini cilj obojene revolucije da se sruši neposlušna i nezavisna vlast. 
„Obojene revolucije često pokrenu ratove, a uvek donesu trajnu političku i ekonomsku nestabilnost. Tokom leta smo pratili pripreme za izvođenje obojene revolucije u Srbiji i uočili smo odakle dolaze pretnje. Znali smo da su navodni građanski, a ne partijski protesti protiv nasilja samo priprema za političko nasilje kojim treba promeniti vlast. Sve se radilo po poznatom i pripremljenom scenariju. Nakon što je 13-godišnjak u školi ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole, a u mestu Dubona još jedan zločinac ubio više svojih komšija, u Srbiji su nastupili šok i neverica. Ove tragedije su od strane NATO opozicije iskorišćene kao povod za početak okupljanja. Političari su učestvovali u uličnim šetnjama, ali su krili da su i organizatori. Mediji pod kontrolom Zapada podržali su okupljanja i preuveličavali brojeve učesnika, ohrabrujući i neodlučne da im se priključe. Kako je vreme odmicalo, političari su preuzeli aktivniju ulogu. Niko više nije govorio o borbi protiv nasilja, niti je pominjao tragično nastradale, građanski skup je postao politički protest koji za cilj ima smenu ključnih ministara u vladi i u službama bezbednosti, a traži se i raspisivanje izbora. NATO opoziciji stiže i podrška iz inostranstva, s njima protestuju i liberalni političari iz regiona i Evropske unije, a mediji izveštavaju o predrevolucionarnoj atmosferi. Pokušava se izazvati i incident kako bi se protest osnažio i dobio na brojnosti. Raspisivanje izbora, zapadni mediji i NATO opozicija su proglasili svojom pobedom, a predizbornu kampanju usmerili na pripremanje pristalica da će izbori biti pokradeni i da vlast moraju preuzeti silom. Vođe NATO opozicije su planirale da u noći izbora zauzmu zgradu RIK-a i pozovu na blokadu saobraćaja u čitavoj zemlji. Ubedljiva pobeda predsednika Vučića i naše liste ih je zbunila i usporila, kao i strah kada su postali svesni da mi znamo za njihove planove. Ipak, nisu mogli da obustave sve akcije zbog kojih su okupljeni i finansirani od strane stranaca, pa su morali da posegnu za nasiljem, bez obzira što su znali da su poraženi. Stranci su želeli da vide da li su strukture bezbednosti lojalne predsedniku Vučiću i kako će se ponašati. Brza akcija policije i spremna i informisana BIA su bili vrlo ubedljivi. Zahvaljujem i službama Rusije koje su nas na vreme upozoravale na pripreme za prevrat“, poručio je doskorašnji direktor BIA. 
„Potpuno sam svestan da će me sankcije pratiti čitavog života i da je moja politička karijera ili ugrožena ili završena, ali to nije razlog da izdam svoj narod i prijatelje svog naroda kakvi su Rusija i Kina. Zapad vrši ogroman pritisak na predsednika Vučića da ne budem niti na jednoj bitnoj poziciji u Vladi Republike Srbije i oni to ne kriju. Čak i ako uspeju u tome, ostaću saborac i drug predsednika Vučića i biću uz njega u zajedničkoj borbi za slobodnu Srbiju“, zaključio je Vulin. 

4 komentara

  1. Vole Vučića, otimaju KiM

    Generalizuješ, trpaš patriotsku opoziciju u Nato opoziciju koja čini preko 90%, koja je protiv Briselskog sporazuma da se otme-preda srpska teritorija KiM šiptarima. Briselski sporazum je generator otimanja-predaje KiM pred svršen čin, na osnovu njega Evropska unija je formirala Evropsku Političku Zajednicu EPZ (inicirala nekoliko samita u državama van EU, kao i u Moldaviji na ko samitu je peisustvovao i naš predsednik Vučić) da politički deluje van EU: inicirala je Francusko-nemački predlog-ultimatum i Ohridski sporazum (navodno za normalizaciju odnosa) da Srbija, kroz proglašenje normalizacije odnosa sa Kosovom, ubrzano “prećutno” omogući članstvo Kosova u Ujedinjene nacije i svim medjunarodnim organizacijama.

    Takodje da se potsetimo, Vi ste kao privi predsednik kancelarije za KiM govorili, citiram: Kosovski Srbi su najsrećniji narod na svetu jer imaju Briselski sporazum. Vidi se danas koliko su srećni (Briselskim pregovorima) saterani u geto, predati šiptarima sa sve teritorijom do istrebljenja. Mnogo puta sam se pitao da li predsdnik Rusije Putin zna šta piše u Briselski sporazum, dali ga pročitao?

    NATO Amerika je konstantno podržavala Vučićevu politiku Briselskog sprazuma o Kosovu (kao i ranije politiku Vuka Draškovića, Tadića, govorila: Briselski sporazum je nepovrataan proces, zacementirana stvar), zašto bi ga rušila? Vučić je mnogo popularan medju EU parlamentarcima, američkim i svetskim državnicima (zbog politike o Kosovu), sto puta polularniji od Aljbina Kurtija – zašto Vučić nije miljenik (čedo zapada kako Vučić kaže) nego Aljbin Kurti (saveznik Zapada i Nato Amerike: ruši teritorijalni integritet i suverenitet Srbije). Da ne dužim mnogo, hvala na razumevanju!

    4
    1
  2. Zašto bi zapad rušio Vučića kad on ispunjava sve njihove zadate zadatke? Sluđujete običan narod koji u srpskim medijima ima samo crno- belu sliku o dve struje. Prozapadnu i samoproklamovani tzv nacionalnu koja to nije. One se međusobno napadaju a u stvari završavaju isti posao, naloge sa zapada. Jedino što ovi drugi to malo upakuju u nacionalnu oblandu. Time sprečavaju neke nove političare da pošteno i patriotski vode ovu zemlju. Utoliko su opasniji.

    • Saša Francisti

      Slika jeste crno – bela. Jedna struja nastoji da sačuva Srbiju u ustavno-pravnom poretku, a druga struja čini sve da sruši Srbiju ne samo na domaćem nego i na međunarodnom planu.

      1
      1
      • Pa kad pokušava da je sačuva u ustavno-pravnom poretku zašto ne poštuje taj isti ustavno-pravnom poredak koji glasi :Kosmet je neotuđivi deo Srbije, na koji su se zakleli? Nego su sve dali šiptarima u zamenu za ništa. Ili to i nije baš bilo ništa?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *