Немачки „леопарди“ се весело возе по Украјини

Петр Бистрон

Да је немачки канцелар на почетку сукоба рекао да жели да пошаље немачке војнике и испоручи Украјини ракете којима би могла бити гађана Москва, не би се извукао. Јер шта то заправо значи?

Постоји страх да ће Олаф Шолц кад-тад променити курс о питању слања војника у Украјину и тако се солидарисати с Макроном уколико се Француска одлучи на овај корак, мада су, истина, француски војници већ у зони конфликта – каже у разговору за „Печат“ Петр Бистрон, шеф Спољнополитичког одбора Алтернативе за Немачку у Бундестагу.

Анкете показују да грађани Немачке деле исте ставове као и АфД када је реч о наоружању Украјини. У којој мери та чињеница обавезује Берлин да коригује своју политику на тему слања помоћи Кијеву?
Видите, прво смо се жестоко посвађали око тога да ли ћемо уопште нешто испоручити Украјини. Шолц је тада рекао: Да, испоручујемо 5.000 шлемова да би се Украјинци заштитили, али не и оружје. Влада је потом послала малокалибарско оружје, али је рекла да никада неће испоручити тенкове или тешко наоружање. А сада се немачки „леопарди“ весело возе по Украјини а расправе иду у правцу слања пројектила и копнених трупа. То је перфидно. Да је канцелар на почетку сукоба рекао да жели да пошаље немачке војнике у Украјину и да Кијеву испоручи ракете које би могле да гађају Москву, не би се извукао. Јер шта то заправо значи? Немачка би поново била у рату с Русијом. А обични људи не.
Кампања забране АфД не престаје да инспирише владајућу коалицију и њихове медије у Немачкој. Парадоксално, али упоредо са свим претњама, популарност ваше странке расте. Да ли је успех оно што владајућа коалиција не може да вам опрости?
Наравно, етаблиране странке су у тоталној паници! Упркос масовној клевети, остварили смо значајан успех на последњим изборима; добили смо 20 посто у важним, великим западнонемачким државама Баварској и Хесену. Посебно је СПД тешко погођен; тренутно има шест одсто подршке у Баварској – само проценат више од безначајности.
У анкетама за три предстојећа избора ствари за старе странке изгледају још горе: ми смо најјача партија. Наравно, старе странке покушавају да нас оштете свим могућим средствима. За то користе невладине организације које финансирају држава, медији, али и синдикати, цркве и тајна служба. То је јединствено у демократији: у Немачкој се домаћа тајна служба користи за шпијунирање и јавно клеветање опозиције.
Недавно су у многим градовима биле организоване демонстрације против АфД-а. У чијој режији?
Ово је такође посебно: ми смо јединствена држава на свету у којој власт организује демонстрације против опозиције! Протесте су сазвали влада и плаћене организације фронта. Идеја је била да нас оклеветају и, истовремено, засене извештавања о масовним протестима пољопривредника. Али оба плана су се показала неуспешним. Наше анкете нису пољуљане, а пољопривредници настављају с борбом – цео Берлин је поново био блокиран. Људи траже оставку ове омражене глобалистичке власти и захтевају нове изборе.
Пољски конзервативци су показали интересовање за стварање заједничког блока са АфД. Да ли би у перспективи конзервативне снаге у Европи својим уједињењем могле да пруже одговарајући одговор елитама на власти?
После избора наше колеге из ПиС-а доживљавају брутално преузимање власти од стране глобалиста окупљених око Туска. Непосредно после избора глобалисти су противзаконито сменили целокупно руководство јавног емитера, затворили министра унутрашњих послова и његовог заменика, напали важне делове реформе правосуђа, па чак и променили наставне планове и програме. Они бришу списе папе Јована Павла II из школских уџбеника и замењују их ЛГБТ+ пропагандом.
ПиС је на тежи начин научио да наши противници не узимају заробљенике. Можемо их победити само ако се држимо заједно.
Шансе за то су добре, јер у свим анкетама, укључујући и изборе за Европски парламент, популистичке партије су у порасту. И ми се годинама повезујемо на међународном нивоу. Пример је ЦПАЦ конференција америчких конзервативаца, која се, захваљујући Виктору Орбану, сада више пута одржава у Европи.
Могући дегзит Шолц назива путем у економску катастрофу. Какво економско благостање он нуди као алтернативу изласка из ЕУ?
Ха-ха, већ имамо економску катастрофу! Ово нема везе са ЕУ. Криве су погрешне одлуке владе, посебно санкције Русији, које су довеле до огромног повећања цена енергената у Немачкој и самим тим до значајног повећања трошкова производње у свим секторима индустрије. Многе компаније су принуђене на банкрот, а оне које могу, напуштају Немачку. Хемијска компанија БАСФ недавно је објавила да се сели у Кину, што чини упитним 30.000 радних места.
Дискусија о ЕУ је циљано демагошка. Не треба нам бирократско чудовиште у Бриселу и тамошњи лажни парламент за наш просперитет. Важни су споразуми о слободном кретању робе, људи и финансија које су наше суверене државе склопиле у Мастрихту 1992. године. Све што је дошло после тога било је само пропадање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *