Dragan Vujičić – Ne okreći se za Ukrajinom

Kako se svetska elita sprema da moralni narativ o ugroženoj Ukrajini zameni jednom sasvim novom temom – baukom klimatskih promena?

Prvog vikenda septembra u pustinji Nevade, gde kiša nije zabeležena, održavao se festival Brning men (Čovek u plamenu) da bi se na preko 70.000 prisutnih sručila neviđena kiša praćena provalom oblaka. Kataklizma je bila pripisana klimatskim promenama, ali je preskočeno da se kaže da je festival bio posvećen naoružavanju Ukrajine i da je suorganizator kijevsko ministarstvo odbrane. Žurka je počela paljenjem ogromne drvene konstrukcije iz koje se pomolio ukrajinski trozubac, a dok je voditelj pozivao okupljene na finansijsku solidarnost u nabavci oružja za Ukrajinu, krenuo je „Biblijski potop i davljenje“, kaže u razgovoru za „Pečat“ Dragan Vujičić, novinar i publicista čija je najnovija knjiga „Reset 5“ zaintrigirala srpsku javnost.

Namećete zaključak da bi rat u Ukrajini uskoro mogao biti zamenjen drugom, urgentnijom temom kojom bi svetske elite mogle da mobilišu pažnju građana?
Trenutno se najviše bojimo „klimatskih promena“. Padaju kiše kakve mnogi ne pamte, a niko ne saopštava da se najmanje 56 zemalja na svetu bavi ovom vrstom geoinženjeringa. Televizijski ekrani prikazuju temperaturne mape šafirane bojom krvi, kao da je svet u plamenu. Snažna oluja se sada naziva „ciklon bomba“. Neron, Lucifer, Hanibal… su imena toplotnih šokova. Kao što smo gledali prenose kovid umiranja u bolnicima ili klanice u Ukrajini, sada su na TV izveštaji o pustoši nastale zbog klimatskih promene (za koju smo opet mi krivi) i zbog kojih moramo da molimo „elite“ da napišu i usvoje zakone i propise koji bi im dali nova ovlašćenja – da nas spasavaju. Strašno i smešno.
Ipak, u knjizi iznosite zaključak da je ideja Velikog reseta propala. Na čemu temeljite te tvrdnje?
Imam u vidu poslednji BRIKS. Geografski BRIKS praktično obuhvata 84 zemlje jer njih 11 imaju potpisane bilateralne sporazume o slobodnoj trgovini sa još 73 zemlje. Zemlje BRIKS-a sada obuhvataju 36 odsto globo tržišta (više od G7), odnosno 47 odsto svetske populacije. BRIKS je pobedio na energetskom frontu pridobijanjem Teherana, Rijada i Abu Dabija i postao naftna i gasna elektrana planete koja kontroliše 39 odsto globalnog izvoza nafte, 45,9 odsto dokazanih rezervi i 47,6 odsto sve proizvedene nafte u svetu. Većina zemalja OPEK-a zainteresovana je da uđe u BRIKS i već 2024. u februaru u Kazanju, kada će Samitom predsedavati Putin, verovatno će se u toj organizaciji naći 20 država. Zemlje BRIKS-a, ŠOS-a, Evroazijskog partnerstva, OPEK-a, delom ASEAN-a i preko svega novi kineski Put svile zajedno čine 151 državu planete. „Globo-glob“ kako je to krstio beloruski predsednik.
Kako se Zapad odnosi prema tekućem prestrojavanju sveta? Prepoznajete li u njihovim potezima spremnost da prihvate pomenute datosti ili pak odgovor tek sledi?
Politički su ošamućeni, ali neće odustati. Mislim da to za njih nije opcija. Njima upravo stižu računi za rat u Ukrajini. Oni moraju da ponude građanima objašnjenje šta se promenilo od 25. februara 2022. kada su se „lideri sveta“ ispred dvorca Versaj kleli da rat nema alternativu jer se radi o „moralnoj, etičkoj i evropskoj vrednosti“ do poslednjih izjava iz slovenačkog Bleda da je „mir u Ukrajini prioritet EU!“ Račun će biti srazmeran pokazanom krvološtvu. Nezamisliv.
Nezamislivo visoka cena koju pominjete podrazumeva poraz Zapada u ratu protiv Rusije. Naslućujete brzo okončanje sukoba na teritoriji Ukrajine?
Ukrajina je izgubila rat, čak i matematički. Ona je depopulizovana i temeljno opljačkana, ili preciznije – kupljena. Prema Medvedevu, nešto više od 18 miliona Ukrajinaca ostalo je da živi na teritoriji pod kontrolom Kijeva, Kargila, Monsanta, Blek roka, Morgan Čejsa. Pukovnik Daglas Makgregor tvrdi da na novim grobljima u Ukrajini ima oko 400.000 svežih humki, dok je Maks Blumental, odlično obavešteni urednik Grej zona, prošle nedelje izneo podatak od približno 500.000, uračunavši i tromesečnu navodnu kontraofanzivu.
Ovde bi trebalo imati u vidu da je 1,7 miliona vojnika pretrpelo ranjavanje, te da je samo jedan nemački dobavljač proteza „Otobok“ isporučio Kijevu više od 55.000 veštačkih udova za bogalje.
To objašnjava činjenicu da zaposleni u Ukrajini imaju obavezu da rade 60 sati nedeljno, i subotom po 12 sati. Ljudi nema.
Da li zapadno naoružanje može da preokrene tok rata, i šta govore podaci – u kojoj meri ono može da parira ruskom oružju?
Nedavni izveštaj londonskog instituta RUSI informiše o tome da je Rusija ispalila 12 miliona artiljerijskih granata 2022. i da se procenjuje da će ih ispaliti sedam miliona 2023. Ovo navodi na zaključak da se zalihe iz sovjetske ere smanjuju. U izveštaju se navodi da Rusija sad proizvodi 2,5 miliona granata godišnje. Centar za strateške i međunarodne studije iz Vašingtona je procenio da SAD mogu da proizvedu samo 93.000 granata kalibra 155 mm godišnje. Uz maksimalne napore 240.000 granata godišnje, što predstavlja manje od 10 odsto trenutne ruske proizvodnje. Ukrajinska artiljerija ispaljuje 8.000 metaka dnevno, trošeći mesečnu proizvodnju municije u SAD. Fabrika tenkova „abrams“ u Ohaju i dalje pravi 12 tenkova mesečno. Lideri EU koji su u maju 2023. obezbedili milijardu dolara za ukrajinske granate očekivano su se „osramotili“ jer se ispostavilo da zemlje koje su se obavezale da će ih isporučiti nikad nisu imale potencijal da ih proizvodu (a oni to nisu znali!?). Postoji i strašna matematika ruskih stratega koja otprilike glasi: Kada Ukrajinci počnu da gube oko 3.000 vojnika dnevno, proći ćemo kroz njihove linije kao vreo nož kroz puter! Strašno i bliži se.
Da li će u krahu Kolektivnog zapada ipak biti pošteđenih?
Amerika. Prema nedavnom rangiranju 100 najvećih odbrambenih kompanija u 2022. časopisa „Difens njuz“, pet najvećih američkih kompanija za proizvodnju oružja ima kombinovani prihod od 196 milijardi dolara što je nikad bolji rezultat. U prvoj polovini godine prihodi 25 najvećih zapadnih odbrambenih kompanija porasli su za 11 odsto, na 212 milijardi dolara. U 2023. prodaja oružja ovih kompanija dostići će 448 milijardi dolara. Do 2026. 554 milijarde dolara zbog ponovnog naoružavanja u Evropi. Rat iz 2022. i 2023. generisaće američku vojnu industriju još najmanje 10 godina. Američka vazduhoplovna industrija je evrosaveznicima prodala stotine aviona F-35, jedine vojne letelice kojoj otpada rep kada se duže vreme kreće nadzvučnom brzinom i koja ne može da priđe kišnim oblacima bliže od 25 milja zbog opasnosti od udara groma…

Kako je Ukrajina usled rata postala digitalni Diznilend?

U knjizi „Reset u krvi“ pisali ste o davoskoj Ukrajini. Gde je ona danas?
Ovaj rat jeste davoski i njega su isprovocirale iste elite koje vode Reset. Zemlja koja uglavnom nema struje prema rečima njenih lidera usred sveopšte pogibije se pretvorila u „digitalni Diznilend“. Njihova digitalna grivna i digitalna kartica DIIA (nada) najprestižnije su, kažu, u Evropi, a platformu je finansirala inicijativa Evropske unije „eu4digital“ i naravno sve američke big-teh firme. Ukrajinci sada imaju vladu s kojom komuniciraju preko pametnog telefona, a još u martu 2022. DIIA je stupila u vojnu službu i preko nje ste mogli da prijavite komšiju da je saboter ili da ne zaslužuje pomoć u digitalnoj valuti jer je izbegao u Rusiju. Tako se donedavno pisalo u zapadnoj štampi.
Sada drugi po veličini državni prihod stiže iz industrije veštačkih materica jer je ratna Ukrajina definitivno lider u surogat materinstvu. Za pare, žene u skloništima rađaju decu zapadnim starateljema.

Čitajući zapadne izveštaje, stiče se drugačiji utisak.
Umišljeni lideri Zapada veruju u to da izmišljeni narativ može, sam po sebi, doneti pobedu. Saul Alinski je to nazvao „probijanje narativa“. To je fantazija koja je zahvatila Zapad odavno. Na primer, kolektivno se veruje da su Amerikanci i Englezi dobili rat sa Hitlerom!? Njihovi mediji slede strategiju kako narativi pobeđuju u ratovima. Za tu glupu pretpostavku je važno da se nit jedinstvene naracije artikuliše, i vertikalno i horizontalno – od vojnika specijalnih snaga na terenu do vrhunca političkog vrha. Narativ je način na koji zapadne elite zamišljaju svet, a slabost ovog novog „liberalnog“ autoritarizma je u tome što se njegovi ključni narativni mitovi mogu razbiti u paramparčad što se vidi po događajima širom sveta. Zato Veliki reset nema šansu.
Šta će se dogoditi kada bude izvesno da je Ukrajina pretrpela konačni poraz?
Ta pozornica je spremna. Smenjeni su „svi korumpirani“ ukrajinski rukovodioci od ministra odbrane do Igora Kolomojskog. Smenjeni su načelnici Uprava za mobilizaciju, ranije 35 generala koji su kupovali naftu od Rusa. Na Jutjubu postoji dokumentarni film Skota Ritera „Sve kuće Zelenskog“, gde su prikazani novostečeni domovi „lidera sveta“ u 2022 – Volodimira Kijevskog. To su dvorci od Floride do Londona, Italije, El Gune u Egiptu, Jerusalima… Amerikanci s mirom mogu da kažu i već govore: Dali smo im sve, a oni su se pokazali kao lopovi!

Luciferijanstvo kao osnovna filozofija

Koliko je globalizam u svojoj suštini antihrišćanski, ili preciznije satanistički projekat?
U globalizmu postoji izrazit okultni element, a luciferijanstvo se dosledno pojavljuje kao osnovna filozofija. Ona je skrojena za narcisoidne i sociopatske ljude. Koren kulta je u „posebnim“ ljudskim bićima koja nisu ometena granicama savesti, morala ili etike. Nedostatak empatije se vidi kao prednost za napredak, a krajnji cilj luciferijanizma je božanstvo – osoba koja postaje kao bog, bilo da je obožavaju drugi, ili da svoje obožavanje kanoniše preko moći, uticaja ili tehnometode produženja života.
Globalisti zaista gledaju na veštačku inteligenciju s takvim poštovanjem jer misle da je to novi oblik života, ili krajnji oblik života – život koji oni stvaraju (kao što bogovi stvaraju).

U kome trenutku bi Zapad mogao da okrene leđa Ukrajini?
Čim se aktivira nova veća nesreća i tragedija i čim se oblikuje novi narativ! Tada će Ukrajina, kao što je bio slučaj s kovidom, pasti u zaborav. Reset kao tehnoinženjerski poduhvat je stvoren po liku svojih kreatora: nema empatije, nema kajanja, nema krivice, nema ljubavi. Bezdušan je, kao što su globalističke psihopate bez duše. Strah je temelj njihove diktature i motor svakog nerazumnog ponašanja pojedinca.
Pomenuli ste klimatske promene. Da li je aktuelno kažnjavanje neistomišljenika o pitanju postojanja klimatskih promena uvod u stvaranje novog narativa?
Bili su najpre označeni kao negatori kovida, zatim negatori „međunarodno priznatih granica“ a ovo poslednje je „iteracija“. Reč je izabrana zbog izazivanja asocijacije na uobičajeno korišćeni izraz „negator holokausta“, koji se koristi da opiše svakoga ko je dovoljno odvratan da negira nacistički genocid nad evropskim Jevrejima tokom Drugog svetskog rata. To zovu „subliminalne poruke“.
Da li da očekujemo klimatski šok?
Loš uticaj ugljen-dioksida, metana, azota na život čoveka spada u nisku dogovorenih laži kojima bi trebalo usloviti čoveka da učini ono što inače ne bi – da prepusti svoju slobodu u ruke „spasilaca“. Na zasedanju Rimskog kluba 1972. dogovoren je „meni“ strahova, a 1986. Margaret Tačer je u britanskom parlamentu prva označila da ćemo se svi živi skuvati zbog CO2 (inače hrana za biljke) koji emitujemo svojim životima. U Riju 1992. na samitu o planeti zemlji CO2 je globalno targetiran kao neprijatelj. Iste godine u UN formiran je Panel za klimatske promene UN koji vode „odabrani naučnici“. Ovaj panel je pred klimatski samit u Škotskoj 2021. objavio da 97 odsto svetskih klimatologa smatra da je CO2 glavni krivac za klimatske promene a na istom događaju tada princ Čarls se prihvatio da „predvodi“ svet u borbi s hranom za biljke. Pre nekih meseci Univerzitet Kornel je, kako kažu, pregledavši preko 86.000 naučnih studija klimatologa i meteorologa, zaključio da se 99,9 odsto struke slaže da je višak CO2 uzrok promena.
A šta zaista kaže nauka?
Poslednji dobitnik Nobelove nagrade za fiziku za 2022. osudio je narativ o „klimatskom vanrednom stanju“ kao „opasnu korupciju nauke koja ugrožava svetsku ekonomiju i dobrobit milijardi ljudi“. Profesor Ivar Gijaever, takođe Nobelov laureat, inicirao je Svetsku klimatsku deklaracije u kojoj se navodi da nema klimatskih vanrednih situacija. Laureat iz 1998. profesor Robert Laflin izrazio je stav da je klima „izvan naše moći da kontrolišemo“. Vilijam Haper, profesor emeritus fizike na Univerzitetu Prinston, i Ričard Lindzen, profesor emeritus atmosferskih nauka na Masačusetskom tehnološkom institutu (MIT), tvrde da ovakva „klimatska nauka“ služi da opravda nove propise i nije zasnovana na naučnim činjenicama već političkim mišljenjima i spekulativnim modelima. Prošle nedelje preko 1.600 naučnika u SAD potpisalo je peticiju protiv ove sponzorisane gluposti. Friman Dajson, naslednik Ajnštajna na Prinstonu, prvi je još 2008. okupio hiljade naučnika i napisao Oregonsku peticiju protiv lažne nauke. Ništa od ovoga se ne spominje u mejnstrim medijima.
Kakav je stav Rusije prema ovom pitanju?
Poslednje nedelje novembra u Emiratima se održava Klimatski samit COP 28. Ruska akademija nauka najavila je rad o klimatskim promenama i planira da iznese dokaze prema kojima na globalno zagrevanje i vremenske nepogode na pojedinim tačkama sveta presudno utiču ozonske rupe. U zaključcima ruskog istraživanja stoji da je glavni uzrok lokalnih klimatskih katastrofa sve veća emisija prirodnog vodonika usled naizmeničnih gravitacionih sila Meseca i Sunca, koje izazivaju rupe u ozonskom omotaču. Prema njima, nastali porast temperature i mešanje ozona i vodonika su uzročnici šumskih i stepskih požara.
Zbog najavljenog rada, pod baražnom vatrom našao se vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed, koji je „odobrio“ da u radu panela učestvuje i „ruska nauka“. Američki i EU parlamentarci su pisali generalnom sekretaru UN Guterešu, tražeći da se usprotivi tom potezu Abu Dabija jer će to dodatno usmeriti Reset u kontrasmeru.
U kojoj meri Srbija sledi agende UN?
Ne postoji nijedna zemlja na svetu koja ne koketira s globalizmom iz svojih interesa. To ne znači da nije smešno kada Srbija u UN podnosi Rezoluciju o Međunarodnoj deceniji nauka za održivi razvoj, od 2024. do 2033. godine. Održivost je eufemizam za eugeniku (osam milijardi ljudi je navodno neodrživo). Naša zemlja niti je učestvovala u radu Rimskog kluba 1972, niti može da utiče na održivi razvoj. Takođe, ne bih se hvalio činjenicom da Srbija mora da gasi po energetski blok godišnje do 2034. zbog karbonskog otiska koji je smislio Barak Obama pišući Statut čikaške berze štetnih gasova. Ne znam ni šta će nam biolaboratorija četvrtog stepena, sem ako nećemo da pravimo biooružje. Ne znam nijednu srpsku fabriku lekova kojoj su potrebne takve usluge, a oko sekvenciranja „srpskog genoma“ zaista su sva pitanja otvorena. Možda je stvarno zbog lečenja i nauke, a možda i nije.

Fotografije V. Danilov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *