ВЛАДИМИР КРШЉАНИН – СРБИН И РУС

Владимир Кршљанин, познати српски политичар, дипломата, књижевник и научни радник, добио је држављанство Руске Федерације, а свечана церемонија је обављена у просторијама руске амбасаде у Београду. Амбасадор Александар Боцан-Харченко честитао је Кршљанину добијање руског држављанства које му је, за особите заслуге, додељено указом председника РФ Владимира Путина.
Кршљанин (63) је 35 година присутан у јавном животу Србије. Аутор је девет књига и више научних и публицистичких радова, а посебан нагласак у његовој делатности има рад на јачању сарадње Србије и Русије.
„Знамо ваш допринос нашим односима, и као политиколога и као једног од ранијих високих руководилаца, и сигурни смо да ће сада тај допринос бити још већи“, рекао је амбасадор Боцан-Харченко, честитајући Кршљанину.
Изражавајући захвалност, Владимир Кршљанин је између осталог казао: „Велика ми је част што сам постао грађанин земље која је омогућила ново рођење Србије и која спасава човечанство. Надам се да ћу сада, као грађанин двеју братских земаља, моћи да учиним још више за њихово зближавање.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *