VLADIMIR KRŠLJANIN – SRBIN I RUS

Vladimir Kršljanin, poznati srpski političar, diplomata, književnik i naučni radnik, dobio je državljanstvo Ruske Federacije, a svečana ceremonija je obavljena u prostorijama ruske ambasade u Beogradu. Ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko čestitao je Kršljaninu dobijanje ruskog državljanstva koje mu je, za osobite zasluge, dodeljeno ukazom predsednika RF Vladimira Putina.
Kršljanin (63) je 35 godina prisutan u javnom životu Srbije. Autor je devet knjiga i više naučnih i publicističkih radova, a poseban naglasak u njegovoj delatnosti ima rad na jačanju saradnje Srbije i Rusije.
„Znamo vaš doprinos našim odnosima, i kao politikologa i kao jednog od ranijih visokih rukovodilaca, i sigurni smo da će sada taj doprinos biti još veći“, rekao je ambasador Bocan-Harčenko, čestitajući Kršljaninu.
Izražavajući zahvalnost, Vladimir Kršljanin je između ostalog kazao: „Velika mi je čast što sam postao građanin zemlje koja je omogućila novo rođenje Srbije i koja spasava čovečanstvo. Nadam se da ću sada, kao građanin dveju bratskih zemalja, moći da učinim još više za njihovo zbližavanje.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *