Ministarstvo odbrane Rusije: Padobranci jurišem zauzimaju ukrajinske položaje

 

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenih dejstava jurišne grupe jedne od formacija vazdušno-desantnih snaga u zoni Specijalne vojne operacije.

 

U toku odbrane u blizini naselja Kremenaja, jurišne jedinice su uspešno izvršile zadatke uništavanja uporišta u Kremenskoj šumi, ističe ministarstvo.

Nakon što su topovskom i raketnom artiljerijom vazdušno-desantnih snaga naneli vatrenu štetu položajima neprijateljskih jedinica, jurišne grupe padobranaca su napredovale do položaja ukrajinskih snaga da ih zauzmu.

Pokazavši hrabrost i vojničku lukavost, padobranci su se neprimetno približili uporištu protivnika iz nekoliko pravaca, i bacajući granate na osmatračnicu, u pokretu provalili u neprijateljske rovove.

Delujući koordinisano, primenjujući stečene veštine tokom višednevne obuke i vežbi, vojnici “krilate pešadije” su brzo napredovali duž utvrđenja, likvidiraući neprijatelja koji je pokušao da se sakrije ili da pobegne.

Za neprijatelja su smele i odlučne akcije naših padobranaca bile iznenađenje, usled čega su mnogi neprijateljski vojnici pobacali oružje i predali se. Ukrajinski vojnici koji su pružali otpor su eliminisani.

(RT)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *