Министарство одбране Русије: Падобранци јуришем заузимају украјинске положаје

 

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбених дејстава јуришне групе једне од формација ваздушно-десантних снага у зони Специјалне војне операције.

 

У току одбране у близини насеља Кременаја, јуришне јединице су успешно извршиле задатке уништавања упоришта у Кременској шуми, истиче министарство.

Након што су топовском и ракетном артиљеријом ваздушно-десантних снага нанели ватрену штету положајима непријатељских јединица, јуришне групе падобранаца су напредовале до положаја украјинских снага да их заузму.

Показавши храброст и војничку лукавост, падобранци су се неприметно приближили упоришту противника из неколико праваца, и бацајући гранате на осматрачницу, у покрету провалили у непријатељске ровове.

Делујући координисано, примењујући стечене вештине током вишедневне обуке и вежби, војници “крилате пешадије” су брзо напредовали дуж утврђења, ликвидираући непријатеља који је покушао да се сакрије или да побегне.

За непријатеља су смеле и одлучне акције наших падобранаца биле изненађење, услед чега су многи непријатељски војници побацали оружје и предали се. Украјински војници који су пружали отпор су елиминисани.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *