СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији “Хит твит” на ТВ Пинк

Вучић каже да му је посао да буде председник свих грађана и да се то трудио да буде до сада.

– Надам се да сам у већем делу успевао. Ја не могу да сакријем да је СНС у мом срцу и ја ћу бити обичан члан СНС и подржаваћу СНС. Мислим да је то политичка партија која је направила огромне, револуционарне промене и да је допринела напретку Србије у свим сегментима живота у готово немогућим условима – казао је Вучић.

Подсетио је на 27 или 28 земаља које су повукле признање тзв. Косова и да је Србија 2012. била најгора у региону по стопи раста, данас има експлозивни и експазивни раст.

– После 2019. креће експлозивни раст и најбољи период судећи према објективним бројкама. Тада је минимална плата била 15.740, данас је преко 40.000. Курс динара се не мења. Имамо свега 9 одсто незапослених – рекао је Вучић и додао да су огромне разлике у ономе што је тада било и што је сада.

Каже да се многи млади људи не сећају како смо имали катанчење фабрика када људи нису могли да добију посао.

 
 

– Задовољан сам постигнутим послом. На свим изборима смо победили и верујем да ће се тај тренд наставити – казао је Вучић и честитао Реџепу Тајипу Ердогану победу на изборима у Турској.

Каже да сматра да неки могу и после 20 година да побеђују на изборима ако су добро радили за свој народ.

Вучић каже да ће приоритетно бити посвећен напретку Србије и разговарати са свим политичким факторима који желе да разговарају.

Председник каже да је рекао да ће се сам повући са политичке сцене када буде разумео да је довољно, да је доста и да нема више енергије или снаге коју је имао.

– Они ме неће победити – рекао је Вучић.

 

Каже да морамо да покажемо да у нашој земљи ствари не зависе од једног човека, већ морамо остављати простора новим, младим људима. За Милоша Вучевића каже да је изузетан човек и да ће више времена моћи да посвети СНС-у.

Председник каже да су сви људи у Србији под притиском после ове две трагедије које су нас задесиле.

– Мислим да нам најтежа ситуација на Косову и Метохији следи. Нешто што до сада нисмо видели, а све захваљујући провокативним акцијама и ужасно неодговорном понашању Аљбина Куртија – рекао је Вучић и додао да се плаши великих сукоба јер Курти сања да буде Владимир Зеленски, а Срби ово више не могу да трпе.

Председник каже да је вечерас добио вести од европских званичника да брину због могућих сутрашњих догађаја јер Срби ће свакако да протестују и да траже своје узурпиране зграде назад.

Загреб, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене режима у Србији, каже он.

– Не раде они ово због Александра Вучића. Нисам ја мета. Мета је Србија – тврди Вучић.

Он истиче да се поставља питање зашто је то њихов интерес. 

– Зато што је Србија лоша? Па би Приштина и Загреб желели финију, бољу и лепшу Србију. То би њима била само она Србија која неће да штити наш народ на Косову и Метохији или која не би била регионално конкуретна, да представља регионалну крпу и последња економска рупа на свирали Западног Балкана као у време Бориса Тадића – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће се у Кишињеву састати са многим политичарима, можда и са новим председником Црне Горе.

Истиче да ће се наставити притисак споља (због КиМ и независне политике Србије). Због тога ће желети да га ослабе, тврди Вучић.

– Радиће све што је потребно да би могли да припремају за будућа времена неке друге који би служили њиховим интересима – рекао је председник.

Истиче да разуме обичне људе на протестима, али да не разуме политичаре који желе да профитирају на трагедијама које су потресле целу земљу.

Каже да захтеви са протеста немају никаквог смисла, а да држава предузима мере.

– Молим људе да не забораве да им је 8. јун последњи рок за предају нелегалног оружја – казао је он.

Подсећа и на запошљавање нових психолога, али да неке на политичкој сцени то не интересује. Каже да ће такви политичари ући у анале бешчашћа.

– Ниједан политичар било где у свету није организовао протесте против политичког конкурента због овога што се десило – рекао је Вучић и подсетио на убиство 19 ђака у Немачкој, али тада то није била тема у сукобу Меркел-Шредер.

Подсећа и на случај мигранта који је убио неколико људи, али то није коришћено против Ангеле Меркел која је водила промигрантску политику.

– Шредер ми је рекао да се то једноставно не ради – каже Вучић.

Он упозорава да се ради о преседану (да неко политички искоришћава трагедије) који би могао постати правило.

– Позивам поново на дијалог. Никада неће бити испуњен захтев за смену Бате Гашића. То је измишљен и бесмислен захтев. МУП одлично функционише и неће им бити испуњен захтев. Ту смо да разговарамо и да се договарамо, а не да испуњавамо нечије хиреве. Нико нам се није захвалио што смо укинули ријалитије. Они су заинтересовани само да тајкуну Шолаку испоруче националну фреквенцију. Говорим о политичарима – рекао је председник.

Каже да нема ништа у иностранству.

– Сви знају шта имам у земљи. Ускоро ћу да купим један плац на истоку Србије. Ти плацеви нису скупи. Са одушевљењем ћу то да купим – каже Вучић.

Председник је рекао да је спреман да се иде на референдум да се народ изјасни да ли да он буде председник или не, али да никада неће пристати на прелазну владу.

– Једини начин да добију нешто је да ме убију. Други начин не постоји. Где год су постојале прелазне владе, тим земљама је управљао страни фактор и те земље су уништене. Ја да учествујем у разарању Србије нећу – рекао је Вучић.

Председник каже да живи за то шта ће да пише у уџбеницима у будућности. Каже да иде у Брисел на преговоре јер неко мора да води рачуна о Србији.

 

Шормаз и Зорана

Говорећи о одласку Драгана Шормаза, Вучић каже да је Шормаз тражио да буде државни секретар, а то није добио.

– Политичка странка је живи организам. Кад сте последњи пут видели Станиславу Пак? Јесмо ли сви знали да ће Зорана Михајловић да оде чим не буде министар? Упоредите њих троје са Типсаревићем, Ратком Радовановићем, Дејаном Томашевићем – рекао  је Вучић.

Протести

Тврди да многи људи нису изашли на улице због политичара који желе да профитирају на трагедијама.

– Увек сам у кризним ситуацијама најмирнији. Толико сам миран јер сам дао све од себе. Суштински и стратешки смо извукли Србију из тешких криза. Србија је на веома добром путу – каже он.

Истиче да никада неће устукнути пред насилницима, као што није устукнуо после 5. октобра 2000. године. Каже да тада на радикале нису ударили јер су знали да се бране.

– Кад сте спремни да дате живот за отаџбину и да размишљате само о томе шта ће бити у будућности, онда немате никакав проблем – рекао је Вучић.

Председник каже да се данас више улаже у филмску индустрију него некада.

– Кажете да су то народне паре. Па, где су некада биле те народне паре кад ми нисмо били на власти? – пита Вучић.

Каже да неки људи морају да воде рачуна и да знају да ли су они диктаторски режим.

– Ако сте диктаторски режим, онда не узимате паре од диктатора, ма колико су то народне паре. Јесу то и њихове паре, али то су мало више паре говеда и оваца, како нас називају. Кад већ користите те паре нас говеда, оваца и фекалија, онда бар мало поштовања покажите – рекао је Вучић.

Каже да мисли да је РТС постао веома пристрасан на “њихову страну”.

– То је најблаже што могу да кажем – каже Вучић.

Каже да пет пута укључују учеснике протеста на РТС-у у Дневнику.

– То само још у Северној Кореји има – казао је Вучић.

Председник каже да постоји широка лепеза оних у Београду који су незадовољни јер су изгубили привилегије које су имали.

– Заједно протестују Срђан Ного, Бошко Обрадовић и Лео Бешири – рекао је Вучић.

Каже да би побеђивао и из гроба.

– Имам идеологију која се зове Србија. Они никакве политичке принципе немају – каже он.

Србија наде

Говорећи о скупу Србија наде, Вучић каже да се у време Слободана Милошевића говорило да су постојале највеће поделе.

– Говорили су да је ратни злочинац, да нас је увео у пет ратова. Скинусмо га с власти, предасмо његову главу на Видовдан и јуначки се хвалили како ћемо ући у ЕУ за пет дана, а имали смо само катанчење фабрика, уништавање српског домаћина, српског сељака и остављање људи без посла – подсећа Вучић.

Додао је да је затим и Зоран Ђинђић убијен, а онда је тема била како се спасити од “злих радикала”. Каже да сада подела више није 50:50, а додаје и да не може у исти кош да ставља Павла Грбовића и лидера радикала др Војислава Шешеља.

Вучић је коментарисао и снимак који му је на Инстаграму послао један Крајишник о орлу и вранама.

– Када дођу тешка времена онда нема много људи који су спремни да се храбро одупиру свим притисцима. И даље ћу да будем громобран за све добре људе у овој земљи. Видећете како ће историја да суди о људима, а мораће да суди по чињеницама – рекао је Вучић.

Богољуб Карић

Каже да је Слободан Милошевић имао своје мане и добре особине. Истиче да је неколико пута видео Милошевића и да је он био незадовљан што је Вучић био у радикалима, а не у СПС.

– Имао је неки анимозитет према таксистима и адвокатима. Никад нисам чуо шта је имао против таксиста. У неком тренутку ми је рекао о Богољубу Карићу:,,Вучићу, да знаш, кад год помислиш било шта добро, само знај да је реч о најгорем човеку на свету.” Лајковао је протесте наших политичких противника. Био сам два пута код њега у кућу и Минску, једном овде у Београду и нећу да говорим лоше о њему. Он је све рекао о себи оним што је урадио. Све најбоље желим њему и његоовј породици. Пријатељи нисмо и нећемо бити. Све што могу да му помогнем око посла у складу са законом ћу увек да учиним. Од мене лошу реч неће чути никада. Сигуран сам да му ништа не дугујем – казао је Вучић.

Хрвати опседнути Вучићем

Председник је коментарисао и прилог РТЛ против њега.

– Срђан Миливојевић, Мариника Тепић, понављач из Трстеника потписују да су организатори протеста. Било их је много, да будемо сасвим искрени. Јесте ли видели да су хрватски медији опседнути Александром Вучићем? Они свој проблем виде у Александру Вучићу. Онда дођу до противкандидата који је добио три посто, а ја добио више од 60 – рекао је Вучић. 

Посланик Радомир Лазовић је изјавио хрватским медијима да је “Србија спремна да се ослободи Вучића и Русије”, а Вучић каже да је Србија слободна земља, а не руска губернија или америчка колонија.

Председник каже да је решчићени монах Антоније непријатељ СПЦ.

– То је човек који би данас да цепа СПЦ – каже Вучић.

Ријалити

Он подсећа да је утицао на Жељка Митровића да укине ријалити коју му доноси профит.

– Ја то не гледам. То ми је потпуно безвезе. Не знам ниједног лика одатле. Ко је довео ријалити у Србију? Јесам ли ја зарађивао паре од ријалитија или они који данас протестују против ријалитија? Нигде у свету то није укинуто, ево укинућемо код нас. Јесте ли задовољни? Јесте ли похвалили и победили? Не, нису. Не могу да разумеју да “говеда”, “овде из тора” и “фекалије” могу да буду бољи од њих – казао је Вучић.

Говорећи о онима који су отишли из СНС, Вучић каже да свако има право на свој политички пут.

– У обичном народу сам увек добијао снагу – рекао је он.

Покрет за народ и државу

Вучић је подсетио да за Видовдан формира Покрет за народ и државу.

– Тај дан ћемо да отворимо обилазницу око Београда. То је била идеја Милутина Мркоњића – рекао је Вучић.

Од 1976. до 2012. није изграђен ни километар пруге, подсетио је Вучић. Поручује да Србија не сме да стане.

– Они мени не могу да кажу да иду да ме сруше јер сам изградио 0км пруге као они или да нисам изградио болнице. Само четири смо изградили за време короне, а да не причам о Клиничком центру у Београду и Нишу. Сад иду Крагујевац и Војводина плус десетине болница које сада радимо. Не могу да ми кажу да нема пара за позоришта, филмове и серије. Када немају аргументе, онда кажу да сам непоменик, да односим срећу… То је потребно да би Срђан Миливојевић постао урбани тип, а ја да сам сељак. Кажу да сам из Чипуљића, а рођен сам у Београду. То је српско село, ја сам поносан, ту су усташе све побиле. Поносан сам на чињеницу, иако и тужан, што мој отац никада свог оца није видео. Најугледније Србе су усташе побиле. Поносим се својим пореклом које је пола са оне стране Дрине, а пола из Војводине. Не интересује ме ко је одакле. За мене су сви људи једнаки. Мене интересује ко колико морала, знања, озбиљности и одговорности има – рекао је Вучић.

“Сви ми сендвичари”

Каже да ће на лето да праве мајице “сви ми сендвичари”.

– Сад некако и волимо да се називамо сендвичарима. Ја волим сендвиче. Сендвич није нешто скупо. И детету за школу спремате сендвич. Кад идете на пут, спремите сендвич. Кад смо ишли на море, мајка је спремала сендвиче. Кад смо ишли у школу брат и ја поделимо хлеб на пола, мало мортаделе и куд ћете боље – рекао је Вучић.

Један коментар

  1. Mnogo vaznije je ono što je Vučić prešutio . Stavio je pod svoju kontrolu sve institucije Drzave, a u okviru toga, potpuno obesmislio Drzavnu BIROKRACIJU. U nekum drzavama u svijetu i europi, veoma se često mjenjaju stranke na vlasti, ali Drzava ni malo ne trpi zbog toga. To je zato što je Drzavna BIROKRACIJA stalan element bez obzira na stranke i ideologije. Njihova glavno obiljezje je STRUČNOST i hierarhisko ustojenje . Racionalnost birokracije su shvatili čak i komunisti u bivšoj Jugi ……pa nikom nije nikada ni palo na pamet , od strane jednoumne , jednopartijske ideološki obojene vlasti da nameće riješenja u poljima arhikteture …….ekologije…….zdravstva…….i svega ostalog, što ih direktno nije ugrozavalo kao nosioce vlasti. U “Vučićevoj ” Srbiji, STRUČNOST kao najvazniji segment zdrave birokracije je potpuno uništen. Da Vas ne zamaram nabrajanjem na kojim funkcijama rade keramičari……. roštilj majstori……koliko ima laznih diploma, doktorata…..Što se tiče hierarhije u birokraciji, došli smo do toga , da ni čistačica u javnom poduzeću ne postoji, bez članske knjizice SNS. Vučić je predao KiM Šiptarima, ili tačnije Amerikancima. Tačno je to da ima i gorih od njega koji čekaju da ih Amerikanci ustoliče na vlast , na isti način kako su i njega ustoličili, i sa istim zadatcima. On je spreman da zivot da, ali ne za Srbiju, nego za ostanak na vlasti. Ukoliko to bude u pitanju, spreman je i da se okrene protiv svojih stranih mentora, u korist Naroda i Drzave. I to moramo uzeti u obzir kao soluciju za spas KiM , Srbije i Srpskog Naroda !!! Od ” petog oktobra ” do dana današnjeg, one loše su uvjek zamjenjivali još gori i to uvjek u američkoj reziji !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *