Молим, зовите ме „они“

Ког су све пола нови нараштаји?

Како стоји ствар с прихватањем „стварности” у којој је коначно превазиђено старомодно дељење на мушки и женски пол, па су између ове две крајности убачене десетине других које се могу по вољи бирати, мењати, прихватати, чак и легализовати? Предивно!? Скоро да су свуда прихваћене нове вредности и на овом плану, а то наводно доказују анкете и истраживања међу најважнијим сегментом младости данашњице, такозваној генерацији Зед, која је по узрасту прва на реду да преузме команде овог света од кога већ сада многи од њих захтевају да их ословљавају више не са он или она већ са они

Кажу не без разлога да на младости свет остаје. Можда је прецизније рећи да га она, природно, наставља. Па чак да јој је то и обавеза. Задатак. Али креатори новог света агресивно су и силеџијски, на све начине и уз помоћ најразличитијих средстава за испирање мозгова, последњих деценија уводили нова правила баш на овом пољу. И управо им је циљна група та младост. Где год да се окренете, у сваком сегменту друштвеног инжењеринга чекају вас нова правила, нова врста понашања сходно њима, опхођења међу људима, свакодневног функционисања и комуникације. То да младост наставља свет можда и није сасвим промењено, али нема сумње да су баш на том плану уведена значајна ограничења и потешкоће. Једна од најважнијих је свакако питање пола, заправо индивидуалне и друштвене полне идентификације. Наређене и прихваћене. Оне која се последњих година чак изучава и у школама. А у практичном животу се насилно, понегде и медицинском присилом омогућава.

Генерација бројних полова Наравно да се највише на удару нашла такозвана генерација Зед или З. Да не улазимо у детаљисање којим годиштима припадају они које су медији и нова „наука” сврстали у ову групу пошто има разних мишљења и сходно њима сврставања. Рецимо зато, оквирно, у најкомотнијем тумачењу, њој припадају сви који су рођени између средине деведесетих прошлог века и средине, па чак и краја прошле деценије. Дакле, добар део њен је данас у својим двадесетим годинама, а један део је и близу тридесетих година. Зато је генерација Зед за ову причу битна не само због узраста у коме су њени припадници у најповољнијој полној моћи већ и зато што се тренутно у њој налази највећи део данашње млађе популације која је, да тако кажемо, прва на реду да обави задатак биолошког настављања света. И још значајније, да преузме дизгине друштва, да се умеша у лидерске позиције које дају моћ да се законима врше даље промене. Али изрешетана и збуњена, односно махом образована на другачији начин од свих претходних, ова генерација ем неће посао обавити као она чувена послератна (Други светски рат) коју су назвали „беби-бумерс”, а која је свесно и подсвесно прошла своју младост обузета репопулацијом од страшног рата ојађеног света, ем њен значајан део неће моћи (ни желети) да ишта учини о овом питању. А неће јер или неће знати или ће се определити за прихватање нових номенклатура и њима обавезног и друштвено подржаног декларисања о питању пола. Бројне истополне комбинације које су се наметнуле прихватањем идеје да постоје не два већ на десетине полова, свакако ће утицати на будућност света. Света у коме ће најређи становници бити они који и даље прихватају старомодну, превазиђену и крајње примитивну поделу на мушки и женски пол.
Свако ко је имао то задовољство да попуњава формуларе за визу неких напредних западних светова упознао се с рубриком у којој се декларишете ког сте пола. Шокантног ли тренутка кад из опадајућег менија који вам нуди опцију за одговор излете десетине и десетине „нових полова” (о којима пак ђаци из њихових основних школа одавно све знају и за оцене их уче напамет). Уосталом, слично сте могли да се декларишете и на недавном овдашњем попису становништва који је такође омогућавао разноврсне одговоре изван стандардне поделе на мушки и женски пол. Дакле, и ми постајемо напредни.
Да се вратимо на западне припаднике генерације Зед. Генијално напредни умови који су смислили нову номенклатуру полних различитости су пожелели да провере како се њихова генијалност примила на терену. Подржани од најмоћнијих медија и забавне индустрије у сврху промоције и инсталације нових вредности међу којима је „полна разноврсност” једна од најзначајнијих карика социјалне трансформације старог света, одлучили су да је баш сада време да се провери до које мере су успели у свом настојању. И спровели су низ анкета, чак наводно озбиљних научних истрага и радова, не би ли дошли до одговора како данашња младост прихвата идеју о „новим половима”. Ако је резултат ових радова тачан, њихов наум је скоро спроведен у дело!
Наиме, наводно, чак 40 посто испитаних представника генерације Зед по резултатима једне америчке анкете се изјаснило да су „неутрални” и када је реч о мушком и женском полу. Дакле, прихватили су бројну лепезу „нове биолошке номенклатуре“ која тврди да постоји десетине полова између две превазиђене мушко-женске крајности. И не само да су прихватили ову неутралност, шта год она значила, већ су и „веома срећни“ што су се сместили на „право место“и што то коначно могу јавно да кажу. А остали који се нису пронашли у новој полној варијабилности, па су и даље неким чудом само мушкарци или жене, у потпуности подржавају ословљавање оних који су одлучили да буду нешто друго. Овакве анкете и наводна озбиљна научна сондирања нових друштвених односа су свакако најпре део даљег „изграђивања“ модерног друштва и маркетинга његових нових вредности. Иза њих стоје бројне организације „непрофитног“ и „невладиног“ типа које су уплетене у моћне интернационалне мреже и, наравно, у савршеном такту с главним диктатором накарадности ЛГБТ мафијом. Не да су непрофитне или невладине већ су подржане и финансијски и политички из већине политичких центара моћи Колективног запада.
И никако није случајан фокус на генерацију Зед пошто је то стасала младост којој је од најранијег узраста детаљно, подмукло, али и сасвим отворено деконструисано социјално поимање сопственог места у новом свету, а до кога су дошли управо „слободом“ о питању полне и сексуалне идентификације. То је једина младост која је провела дословно сваки моменат живота константно изложена информационим технологијама и највише друштвеним мрежама. Разуме се и новим едукативним принципима у школама. То је генерација којој је мозак наштелован на нов начин. Зато су у поменутим анкетама и студијским проверама „стања нације“ тражени одговори једино од представника ове генерације. И највећи део њих је беспоговорно наклоњен идеји да је старомодно бинарно схватање полова (мушко-женски) превазиђено и ограничавајуће. Сви су сада наводно луди од среће што могу да бирају да буду шта год пожеле. А то је генерација чији ће представници врло скоро одлучивати о будућим поколењима, који ће повести овај свет на свим фронтовима, који ће се, ко зна како, бринути о наставку човечанства. Или неће?! За сада се задовољавају могућношћу (која их наводно радује колико и ослобађа) да кажу, рецимо, да су „полудечаци“ или „полудевојчице“, двополни, трансполни, полно флуидни, неутрални, андрогини (…) и да им се сходно свим овим суманутим називима, због којих би и Орвел заплакао што се он није сетио таквих бисера радећи на својим романима, обраћају не више са он или она већ са „они“!

„Полно неутрална” одећа Предузетнички део капиталистичког света се, наравно, једино никада не мења. Па су тако и све ове новотарије искоришћене да се додатно заради. Неко је израчунао да је тренутно, барем с оне стране океана, финансијска моћ у рукама оних који припадају генерацији Зед преко 350 милијарди долара. Модна индустрија је одмах појурила да с масних рачуна „оних“ откине коју милијарду за себе, па је на тржиште избацила бројне линије „полно неутралне“ одеће!? А њима се придружују и многи други који су истицањем припадања новим половима прилагодили своје производе и услуге. Некима ће, дакле, ово лудило донети зараду.
Ипак, има разлога, кажу, да се много забринемо за предивну будућност вишеполног света пошто у неким земљама постоје отпори у озакоњењу нових полова и свему што они доносе. На томе ће она непрофитна и невладина герила свакако морати да ради још агресивније и истрајније. Као најогавнији и најзлогласнији пример се наводи заостала мађарска власт која не жели да озакони „онима“ да легално промене свој пол! Није тешко погодити ко ће им убудуће бити главни циљ. Уосталом та врло блиска будућност припада генерацији Зед која је, како наводе помињана „истраживања“ и анкете, потпуно прихватила нове социјалне и политичке ветрове промена и која ће их радо примењивати у свом окружењу било где да се нађе. А то је, кажу, „изузетно оптимистично“!

Један коментар

  1. Јелена Јовичић

    Није се без разлога кренуло од младих. Млади су пријемчиви за било шта што неком падне на памет, то јој је у природи. Незрелог ума, још неопредељени, некритични, па у недостатку проверено добрих подстицаја (а они се систематски урушавају на све могуће начине, посебно кроз све дефектније школске програме), прихватају оно што им се агресивно нуди у заводљиво-отровној амбалажи, природно жељни да буду различити и да шокирају маторе сморове.
    Та младост неће бити настављач света који ће урушити сам себе. А то је, ваљда, и циљ оних који нуде све скаредније, бесмисленије и погубније ноторне глупости, забаву без престанка, уживања без граница – оних који у својој болесној агенди имају смањење броја људи на Земљи. Чудно настојање, будући да су и они сами потпуно ограничени у времену…
    Мени је тужно што и моја земља, да би била прихваћена у крдо лудих, да је не би неко луд назвао заосталом и примитивном, прихвата све те, за иоле умног човека, очигледно бесмислене, глупе и штетне увезене новотарије.
    Шта рећи, сем да је свака, од свих цивилизација досад, била највећим делом сама крива за сопствену пропаст…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *