Molim, zovite me „oni“

Kog su sve pola novi naraštaji?

Kako stoji stvar s prihvatanjem „stvarnosti” u kojoj je konačno prevaziđeno staromodno deljenje na muški i ženski pol, pa su između ove dve krajnosti ubačene desetine drugih koje se mogu po volji birati, menjati, prihvatati, čak i legalizovati? Predivno!? Skoro da su svuda prihvaćene nove vrednosti i na ovom planu, a to navodno dokazuju ankete i istraživanja među najvažnijim segmentom mladosti današnjice, takozvanoj generaciji Zed, koja je po uzrastu prva na redu da preuzme komande ovog sveta od koga već sada mnogi od njih zahtevaju da ih oslovljavaju više ne sa on ili ona već sa oni

Kažu ne bez razloga da na mladosti svet ostaje. Možda je preciznije reći da ga ona, prirodno, nastavlja. Pa čak da joj je to i obaveza. Zadatak. Ali kreatori novog sveta agresivno su i siledžijski, na sve načine i uz pomoć najrazličitijih sredstava za ispiranje mozgova, poslednjih decenija uvodili nova pravila baš na ovom polju. I upravo im je ciljna grupa ta mladost. Gde god da se okrenete, u svakom segmentu društvenog inženjeringa čekaju vas nova pravila, nova vrsta ponašanja shodno njima, ophođenja među ljudima, svakodnevnog funkcionisanja i komunikacije. To da mladost nastavlja svet možda i nije sasvim promenjeno, ali nema sumnje da su baš na tom planu uvedena značajna ograničenja i poteškoće. Jedna od najvažnijih je svakako pitanje pola, zapravo individualne i društvene polne identifikacije. Naređene i prihvaćene. One koja se poslednjih godina čak izučava i u školama. A u praktičnom životu se nasilno, ponegde i medicinskom prisilom omogućava.

Generacija brojnih polova Naravno da se najviše na udaru našla takozvana generacija Zed ili Z. Da ne ulazimo u detaljisanje kojim godištima pripadaju oni koje su mediji i nova „nauka” svrstali u ovu grupu pošto ima raznih mišljenja i shodno njima svrstavanja. Recimo zato, okvirno, u najkomotnijem tumačenju, njoj pripadaju svi koji su rođeni između sredine devedesetih prošlog veka i sredine, pa čak i kraja prošle decenije. Dakle, dobar deo njen je danas u svojim dvadesetim godinama, a jedan deo je i blizu tridesetih godina. Zato je generacija Zed za ovu priču bitna ne samo zbog uzrasta u kome su njeni pripadnici u najpovoljnijoj polnoj moći već i zato što se trenutno u njoj nalazi najveći deo današnje mlađe populacije koja je, da tako kažemo, prva na redu da obavi zadatak biološkog nastavljanja sveta. I još značajnije, da preuzme dizgine društva, da se umeša u liderske pozicije koje daju moć da se zakonima vrše dalje promene. Ali izrešetana i zbunjena, odnosno mahom obrazovana na drugačiji način od svih prethodnih, ova generacija em neće posao obaviti kao ona čuvena posleratna (Drugi svetski rat) koju su nazvali „bebi-bumers”, a koja je svesno i podsvesno prošla svoju mladost obuzeta repopulacijom od strašnog rata ojađenog sveta, em njen značajan deo neće moći (ni želeti) da išta učini o ovom pitanju. A neće jer ili neće znati ili će se opredeliti za prihvatanje novih nomenklatura i njima obaveznog i društveno podržanog deklarisanja o pitanju pola. Brojne istopolne kombinacije koje su se nametnule prihvatanjem ideje da postoje ne dva već na desetine polova, svakako će uticati na budućnost sveta. Sveta u kome će najređi stanovnici biti oni koji i dalje prihvataju staromodnu, prevaziđenu i krajnje primitivnu podelu na muški i ženski pol.
Svako ko je imao to zadovoljstvo da popunjava formulare za vizu nekih naprednih zapadnih svetova upoznao se s rubrikom u kojoj se deklarišete kog ste pola. Šokantnog li trenutka kad iz opadajućeg menija koji vam nudi opciju za odgovor izlete desetine i desetine „novih polova” (o kojima pak đaci iz njihovih osnovnih škola odavno sve znaju i za ocene ih uče napamet). Uostalom, slično ste mogli da se deklarišete i na nedavnom ovdašnjem popisu stanovništva koji je takođe omogućavao raznovrsne odgovore izvan standardne podele na muški i ženski pol. Dakle, i mi postajemo napredni.
Da se vratimo na zapadne pripadnike generacije Zed. Genijalno napredni umovi koji su smislili novu nomenklaturu polnih različitosti su poželeli da provere kako se njihova genijalnost primila na terenu. Podržani od najmoćnijih medija i zabavne industrije u svrhu promocije i instalacije novih vrednosti među kojima je „polna raznovrsnost” jedna od najznačajnijih karika socijalne transformacije starog sveta, odlučili su da je baš sada vreme da se proveri do koje mere su uspeli u svom nastojanju. I sproveli su niz anketa, čak navodno ozbiljnih naučnih istraga i radova, ne bi li došli do odgovora kako današnja mladost prihvata ideju o „novim polovima”. Ako je rezultat ovih radova tačan, njihov naum je skoro sproveden u delo!
Naime, navodno, čak 40 posto ispitanih predstavnika generacije Zed po rezultatima jedne američke ankete se izjasnilo da su „neutralni” i kada je reč o muškom i ženskom polu. Dakle, prihvatili su brojnu lepezu „nove biološke nomenklature“ koja tvrdi da postoji desetine polova između dve prevaziđene muško-ženske krajnosti. I ne samo da su prihvatili ovu neutralnost, šta god ona značila, već su i „veoma srećni“ što su se smestili na „pravo mesto“i što to konačno mogu javno da kažu. A ostali koji se nisu pronašli u novoj polnoj varijabilnosti, pa su i dalje nekim čudom samo muškarci ili žene, u potpunosti podržavaju oslovljavanje onih koji su odlučili da budu nešto drugo. Ovakve ankete i navodna ozbiljna naučna sondiranja novih društvenih odnosa su svakako najpre deo daljeg „izgrađivanja“ modernog društva i marketinga njegovih novih vrednosti. Iza njih stoje brojne organizacije „neprofitnog“ i „nevladinog“ tipa koje su upletene u moćne internacionalne mreže i, naravno, u savršenom taktu s glavnim diktatorom nakaradnosti LGBT mafijom. Ne da su neprofitne ili nevladine već su podržane i finansijski i politički iz većine političkih centara moći Kolektivnog zapada.
I nikako nije slučajan fokus na generaciju Zed pošto je to stasala mladost kojoj je od najranijeg uzrasta detaljno, podmuklo, ali i sasvim otvoreno dekonstruisano socijalno poimanje sopstvenog mesta u novom svetu, a do koga su došli upravo „slobodom“ o pitanju polne i seksualne identifikacije. To je jedina mladost koja je provela doslovno svaki momenat života konstantno izložena informacionim tehnologijama i najviše društvenim mrežama. Razume se i novim edukativnim principima u školama. To je generacija kojoj je mozak naštelovan na nov način. Zato su u pomenutim anketama i studijskim proverama „stanja nacije“ traženi odgovori jedino od predstavnika ove generacije. I najveći deo njih je bespogovorno naklonjen ideji da je staromodno binarno shvatanje polova (muško-ženski) prevaziđeno i ograničavajuće. Svi su sada navodno ludi od sreće što mogu da biraju da budu šta god požele. A to je generacija čiji će predstavnici vrlo skoro odlučivati o budućim pokolenjima, koji će povesti ovaj svet na svim frontovima, koji će se, ko zna kako, brinuti o nastavku čovečanstva. Ili neće?! Za sada se zadovoljavaju mogućnošću (koja ih navodno raduje koliko i oslobađa) da kažu, recimo, da su „poludečaci“ ili „poludevojčice“, dvopolni, transpolni, polno fluidni, neutralni, androgini (…) i da im se shodno svim ovim sumanutim nazivima, zbog kojih bi i Orvel zaplakao što se on nije setio takvih bisera radeći na svojim romanima, obraćaju ne više sa on ili ona već sa „oni“!

„Polno neutralna” odeća Preduzetnički deo kapitalističkog sveta se, naravno, jedino nikada ne menja. Pa su tako i sve ove novotarije iskorišćene da se dodatno zaradi. Neko je izračunao da je trenutno, barem s one strane okeana, finansijska moć u rukama onih koji pripadaju generaciji Zed preko 350 milijardi dolara. Modna industrija je odmah pojurila da s masnih računa „onih“ otkine koju milijardu za sebe, pa je na tržište izbacila brojne linije „polno neutralne“ odeće!? A njima se pridružuju i mnogi drugi koji su isticanjem pripadanja novim polovima prilagodili svoje proizvode i usluge. Nekima će, dakle, ovo ludilo doneti zaradu.
Ipak, ima razloga, kažu, da se mnogo zabrinemo za predivnu budućnost višepolnog sveta pošto u nekim zemljama postoje otpori u ozakonjenju novih polova i svemu što oni donose. Na tome će ona neprofitna i nevladina gerila svakako morati da radi još agresivnije i istrajnije. Kao najogavniji i najzloglasniji primer se navodi zaostala mađarska vlast koja ne želi da ozakoni „onima“ da legalno promene svoj pol! Nije teško pogoditi ko će im ubuduće biti glavni cilj. Uostalom ta vrlo bliska budućnost pripada generaciji Zed koja je, kako navode pominjana „istraživanja“ i ankete, potpuno prihvatila nove socijalne i političke vetrove promena i koja će ih rado primenjivati u svom okruženju bilo gde da se nađe. A to je, kažu, „izuzetno optimistično“!

Jedan komentar

  1. Jelena Jovičić

    Nije se bez razloga krenulo od mladih. Mladi su prijemčivi za bilo šta što nekom padne na pamet, to joj je u prirodi. Nezrelog uma, još neopredeljeni, nekritični, pa u nedostatku provereno dobrih podsticaja (a oni se sistematski urušavaju na sve moguće načine, posebno kroz sve defektnije školske programe), prihvataju ono što im se agresivno nudi u zavodljivo-otrovnoj ambalaži, prirodno željni da budu različiti i da šokiraju matore smorove.
    Ta mladost neće biti nastavljač sveta koji će urušiti sam sebe. A to je, valjda, i cilj onih koji nude sve skarednije, besmislenije i pogubnije notorne gluposti, zabavu bez prestanka, uživanja bez granica – onih koji u svojoj bolesnoj agendi imaju smanjenje broja ljudi na Zemlji. Čudno nastojanje, budući da su i oni sami potpuno ograničeni u vremenu…
    Meni je tužno što i moja zemlja, da bi bila prihvaćena u krdo ludih, da je ne bi neko lud nazvao zaostalom i primitivnom, prihvata sve te, za iole umnog čoveka, očigledno besmislene, glupe i štetne uvezene novotarije.
    Šta reći, sem da je svaka, od svih civilizacija dosad, bila najvećim delom sama kriva za sopstvenu propast…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *