ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО МИТРАЉЕЗЕ У МАНАСТИР: Полиција са аутоматима ушла у Кијевско-печерску лавру

ПОЛИЦАЈЦИ наоружани аутоматским пушкама ушли су у Кијевско-печерску лавру.

То се догодило уборзо пошто су чланови комисије за пријем и предају имовине објеката које користи лавра отишли не почевши са радом. Претходно се у лаври чуо “набат” – звоно за узбуну за окупљање народа који је окружио чланове комисије и није им дозволио да раде.

Подсетимо, богослужење се јутрос одвијало као и обично, храм је био пун народа, капије отворене за пролаз ходочасника и аутомобила. Литургију је служио митрополит Онуфрије, а припадници полиције су на рампама испред манастира. Такође се наводи да су за парохијане отворене и пећине.

Раније јутрос, пред лавру су стигли чланови комисије националног комплекса, али их верници нису пуштали да уђу, преноси „Страна.уа“.

“Верници их блокирају, они су окружили чланове комисије и не дозвољавају им да уђу у објекте које желе да провере”, наводи се у чланку уз напомени да се полиција није мешала.

У тужби је указано на потребу да се Националном историјском споменику за време суђења забрани предузимање било каквих радњи које имају за циљ ометање деловања верске заједнице.

У четвртак је почела са радом комисија за пријем и предају имовине објеката које користи лавра.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *