МУДРОСТ СРБИЈЕ ЈЕ НАОРУЖАНА Вучелић: Захтев да се скину барикаде Срба на КиМ представља раскид са највишим актом Савета безбедности

Главни и одговорни уредник “Вечерњих новости” Милорад Вучелић био је гост јутарњег програма ТВ “Пинк” у ком је говорио о актуелним темама, прављењу црних листа, лицемерју, двоструким аршинима, ситуацији на Косову и Метохији, забрани патријарху Порфирију да уђе на КиМ.

Поводом прављења црних листа, лицемерја, двоструких аршина, Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник “Вечерњих новости” гост је јутарњег програма ТВ “Пинк”.

– Ти спискови кад се праве, онда се тим људима, као по правилу, цртају мете, а то почиње наизглед невино. Направе списак агената, руских агената, списак Срба са Косова, па их огласе ратним злочинцима, забране знаменитим интелектуалцима да уђу у Црну Гору – рекао је Вучелић за ТВ “Пинк”.

– Кад дође до кризне ситуације видите шта је смисао тих спискова – рекао је он.

-И онда се то полако развија све до тренутка док не ставе председника Србије Александра Вучића и његова два члана породице, сина Данила и брата Андреја и направе потерницу и списак за хапшење – рекао је Вучелић и наставио:

– Посредно, све грађане Србије ставе на списак јер председник представља Србију огромном већином гласова каква до сад није била позната – рекао је он.

– То је криминализовање Србије и свих грађана Србије. Након тога је патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово и Метохију. Он оличава СПЦ, што значи да су и православци на том списку – рекао је Вучелић.

– То је потпуно обесправљивање Срба у које су укључио политички и војни Запад – нагласио је Вучелић.

– То је једно потпуно незакоње. Међународна заједница није реговала. Врло је прецизно председник Вучић рекао да је њима важнији територијални суверитет (тзв.) Косова који нема ни легално, ни легитимно, међународно утемељење од тога да ли ће да убијају неке људе, од живота Срба. И на то отворено хушкају – подвукао је Вучелић.

– Резолуција 1244 није само резолуција која гарантује да ће територија Србије да остане целовита, него је она тзв. резолуција која говори о условима прекида рата – рекао је Вучелић.

 – На основу те резолуције српска војска се повукла са те одређене територије и препустила је под међународну контролу – истакао је Вучелић.

– Непоштовање резолуције 1244 значи да се стичу услови за обнову рата. Ако постављате ултимативни захтев да се скину барикаде, то значи да раскидате са највишим актом Савета безбедности и то је улазак у неку врсту обнове ратног сукоба – подвукао је Вучелић.

– Мудрост и узджаност коју показује Србија је за сваку похвалу и посебно је важно што је мудрост Србије наоружана – рекао је он и подвукао – не можете ви бити вешти ако сте слаби.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *