Сарадња Поште и Кинеског културног центра у Београду

 

Први званични састанак о успостављању сарадње Поште Србије и Кинеског културног центра у Београду, одржали су Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије, и Ванг Јанлианг, директор Кинеског културног центра у Београду.
Разговарано је о могућностима да се Пошта Србије, као велика и престижна компанија са истакнутом друштвеном улогом, повеже са активностима Кинеског културног центра у Београду, званичне културне институције Кинеске владе и важног канала за комуникацију народа Кине и Србије.
Ванг Јанлианг и Зоран Ђорђевић разменили су мишљења и исказали јаку заинтересованост за широку сарадњу којом би се подржавало упознавање националних култура, размена идеја, подучавање и обуке, информативне услуге и промоција туризма, приближавање савремених развојних достигнућа и друге активности које доприносе промоцији, размени и грађењу националних имиџа.

Сарадња у филателистичкој делатности и повезивање са културним садржајима које представља ПТТ музеј, као важни канали за културну и туристичку дипломатију и промовисање веза међу народима, издвојени су за почетне могућности повезивања. С тим у вези, директор Ђорђевић напоменуо је да су Пошта Србије и Амбасада Кине у Београду крајем прошле године успешно реализовале сличне пројекте – издавање специјалне емисије пригодних поштанских марака и филателистичку изложбу поводом стогодишњице Комунистичке партије Кине, што је, како је рекао, добар пример за разматрање и планирање активности са Кинеским културним центром, у циљу „квалитета, популаризације, пријатељства и сарадње”.
Кинески културни центар у Београду изграђен је и успостављен на месту некадашње Кинеске амбасаде у Југославији. Историјски догађаји 1999. године дају му посебан духовни карактер. Здање Кинеског културног центра комплекс је од осам спратова, површине 33.000 квадратних метара, а спољни изглед зграде важан је визуелни медиј за изражавање кинеске културе. Дом културе заузима прва два спрата, површине близу 6.000 квадратних метара, и обухвата просторе као што су мултифункционална сала, сала за промоцију туризма, библиотека и учионице за плес, сликање, кулинарство, уметност чаја, борилачке вештине и музичке инструменте.

 

Надзорни одбор Поште Србије овластио директора за заступање у преговорима са Владом

На данас одржаној 25. седници Надзорног одбора Поште Србије, усвојене су измене и допуне Програма пословања ЈП „Пошта Србије” за 2022. годину. Надзорни одбор донео је одлуку и дао овлашћење вршиоцу дужности директора Поште Србије Зорану Ђорђевићу, да у наредном периоду у разговорима са ресорним Министарством информисања и телекомуникација, Министарством финансија и Владом Републике Србије, утврди могућности и у складу са тим, донесе мере за побољшање материјалног положаја запослених у Пошти Србије у овој и 2023. години.
О реализацији и исходу предузетих активности, Зоран Ђорђевић известиће Надзорни одбор на наредној седници заказаној за 25. новембар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *