Пошта Србије промовисала кандидатуру за домаћина конгреса Светског поштанског савеза

ото Драгана Марковић
У оквиру подношења кандидатуре Републике Србије за одржавање ванредног конгреса Светског поштанског савеза (СПС) 2023. године у Београду, Пошта Србије је у седишту Савеза у Берну приредила свечани пријем, на коме је в. д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић представио Републику Србију као кандидата за домаћина ванредног конгреса.
На скупу којем је присуствовало више од 300 делегата из целог света, обратили су се генерални директор Светског поштанског савеза Масахико Метоки, амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Горан Брадић и Зоран Ђорђевић, као домаћин скупа и шеф делегације Републике Србије.
Ђорђевић је овом приликом подсетио присутне да је Србија један од оснивача Светског поштанског савеза, а Београд град широког и отвореног срца и добар домаћин. Истакао је да се Београд одавно доказао и као врло успешан организатор различитих међународних скупова – од политичких до економских, и додао да ће све чланице Савеза имати прилику да се у то увере уколико се ванредни конгрес наредне године буде одржао у Републици Србији.
У седишту Светског поштанског савеза ове недеље заседа Административни савет, а у циљу припреме земаља чланица за предстојећи ванредни конгрес 2023. године, одржана је и конференција о поштанској регулативи, ради ширења информација и размене искустава и најбољих пракси и унапређења дијалога о отварању Светског поштанског савеза за шире актере у поштанском сектору.

фото Вук Бранковић

У главној пошти малишани се маскирали за Ноћ вештица

У Главној пошти у Београду за најмлађе je одржана практична креативна радионица сликања на лицу, коју је Пошта Србије поклонила малишанима поводом Ноћи вештица (Halloween) 31. октобра. Ова радионица један је од занимљивих начина којима Пошта жели да се приближи младим генерацијама, објаснио је Зоран Ђорђевић, в. д. директора Поште Србије.
„Малишани данас могу да се забаве и добију цртеж на лицу – маску за Ноћ вештица, веома популарну међу млађим генерацијама, док се родитељима, бакама и декама пружају поштанско-финансијске услуге. Желели смо да покажемо да Пошта Србије представља спој традиционалног и модерног, и драго ми је да видим да смо изненадили родитеље и обрадовали децу која су нас посетила у великом броју и да смо заједно уживали у манифестацији”, изјавио је Зоран Ђорђевић.
Децу је за Ноћ вештица у јунаке из познатих цртаних филмова маскирао познати београдски професионални шминкер Срђан Крис (Chris), потврдивши да је сликање на лицу веома популарно међу малишанима. „Изузетно ми је драго да учествујем у овој акцији Поште Србије, која представља веома важну институцију у нашој земљи. Уживао сам у раду са децом која су била и захтевна, али је посебно задовољство што су им се цртежи-маске изузетно допале”, рекао је Срђан Крис.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *