“ДВОУМИЛИ СУ СЕ ДА ЛИ ДА УБИЈУ ВУЧИЋА, ИЛИ ЊЕГОВО ДЕТЕ”: Начелник СБПОК о хапшењу припадника криминалне групе “врачарци”

Начелник Службе за борбу против организованог криминала Нинослав Цмолић рекао је да је криминална група која је данас ухапшена председника Вучића видела као највећу претњу.

– Двоумили су се да ли да га убију, или да му нанесу душевну бол, тако што би му убили дете – рекао је Цмолић.

Припадници МУП-а, у сарадњи са БИА, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су 17 чланова организоване криминалне групе, због сумње да су извршили више тешких кривичних дела у Србији и иностранству. Одређено им је задржавање до 48 сати. Сумња се да су убили три особе, а да су пет особа покушали да убију. Незванично, ухапшени су припадници криминалне групе “врачарци”, која је деловала по налозима кавачког клана и била предвиђена за нападе и на највише државне функционере у Србији.

Начелник СБПОК Нинослав Цмолић рекао је да трагови до којих су дошли за више од годину дана показују да су планирали убиство председника Вучића.

– Њега виде као основну претњу и иду толико далеко да у том планирању размишљају да ли је боље њега убити, или нанети што већу душевну болу тако што би му убили дете – рекао је Цмолић.

За Николу Вушовића, који се сматра да је вођа “врачарског” клана јавност зна од раније – медији су писали да је близак сарадник Вељка Беливука, “српска веза” црногорског “кавачког клана”, односно један од најближих сарадника вође кавчана Радоја Звицера. Претходних дана Звицер је, према сведочењу окривљеног сарадника у предмету Беливук, припремао атентат на председника Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *