Redovni dijalog sa sindikatima o planovima i rezultatima

foto: Pošta, Vuk Branković

Održan je redovni sastanak Zorana Đorđevića, v.d. direktora JP „Pošta Srbije”, sa predstavnicima reprezentativnog „Sindikata PTT Srbije”, Sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost”, Samostalnog sindikata poštanskih radnika, Sindikata „Solidarnost” i Sindikata „Radnik”.
Sastanak je imao za cilj redovno informisanje o planovima poslovodstva i razmenu mišljenja. Direktor Đorđević otvorio je sastanak pregledom rezultata na polju reformi organizacije i poslovanja u poslednjih godinu i po dana. Cilj je bio investiranje u nove razvojne projekte, razvoj digitalizacije i uvođenje novih usluga poput paketomata, kao i obnova dela poslovnica, otvaranje novih pošta i nabavka nove opreme i dostavnih vozila.
Po pitanjima poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i uslova rada, isplaćena je zarada iz dobiti u 2021. i 2022. godini i ostvareno značajno povećanje zarada počev od januara ove godine. Očekuje nas isplata zarade po osnovu doprinosa zaposlenog poslovnom uspehu poslodavca (nagrada) u decembru i novo povećanje zarada od januara. „U poslednjem kvartalu tekuće godine, a pre donošenja Programa poslovanja za 2023. planirano je da se inicira razgovor sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i Ministarstvom finansija, kako bi se još jednom razmotrila mogućnost za dodatno unapređenje materijalnog položaja zaposlenih. Svakako rad i rezultati pokazuju da to zaposleni zaslužuju. Oni su to pokazali svojim radom, angažovanjem i lojalnošću preduzeću”, rekao je direktor Đorđević. Dodao je i da su obezbeđene nove uniforme za sve zaposlene u tehnologiji, izdvojena sredstva za 24-časovno osiguranje zaposlenih, obezbeđeni zdravstveni sistematski pregledi za sve zaposlene.
Bilo je reči o reorganizaciji Preduzeća, „Hibridne pošte” i radu „PostPro”. Direktor Đorđević izneo je, između ostalog, i predlog izjednačavanja poslova i zadataka na određenim radnim mestima, u toku je i izrada pravilnika o dodatnom stimulisanju zaposlenih u tehnologiji koji postižu rezultate iznad standardnih, nagrađivanje njihovog dodatnog angažovanja i izmene koeficijenata shodno radnom angažovanju. Članovi sindikata informisani su o angažovanju i naknadama za zaposlene angažovane na popisu 2022, i planu za realizaciju popisa u poljoprivredi koji predstoji u 2023. godini, a u kome je predviđeno da učestvuju i radnici Pošte. Po završetku svih aktivnosti u vezi sa javnim pozivom za stimulisanje sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u Pošti Srbije, a koji je imao dobar odziv zaposlenih, omogućiće se građenje stabilnog kadrovskog potencijala prvenstveno u tehnologiji. Razmatra se pilot projekat uvođenja ”haba”, gde je potrebno uraditi izmene i korekcije predloga, utvrditi moguće poteškoće i predloge za prevazilaženje, objasnio je Đorđević.
Jedan od prioriteta budućeg delovanja biće i stalna ulaganja u bolje uslove rada, novu opremu i sredstva za rad, kako bismo postigli veću efikasnost, ostvarili veće prihode, a time obezbedili i novi rast zarada, zaključci su sa sastanka. Sindikati su pozvani da dostave predloge projekata za poboljšanje uslova rada i poslovnih procesa, koji će biti razmotreni prilikom izrade programa poslovanja za narednu godinu.
Naredni sastanak sa predstavnicima sindikata predviđen je do kraja ovog meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *