Редовни дијалог са синдикатима о плановима и резултатима

фото: Пошта, Вук Бранковић

Oдржан je редовни састанак Зорана Ђорђевића, в.д. директора ЈП „Пошта Србије”, са представницима репрезентативног „Синдиката ПТТ Србије”, Синдиката ЈП ПТТ саобраћаја Србије „Независност”, Самосталног синдиката поштанских радника, Синдиката „Солидарност” и Синдиката „Радник”.
Састанак је имао за циљ редовно информисање о плановима пословодства и размену мишљења. Директор Ђорђевић отворио је састанак прегледом резултата на пољу реформи организације и пословања у последњих годину и по дана. Циљ је био инвестирање у нове развојне пројекте, развој дигитализације и увођење нових услуга попут пакетомата, као и обнова дела пословница, отварање нових пошта и набавка нове опреме и доставних возила.
По питањима побољшања материјалног положаја запослених и услова рада, исплаћена је зарада из добити у 2021. и 2022. години и остварено значајно повећање зарада почев од јануара ове године. Очекује нас исплата зараде по основу доприноса запосленог пословном успеху послодавца (награда) у децембру и ново повећање зарада од јануара. „У последњем кварталу текуће године, а пре доношења Програма пословања за 2023. планирано је да се иницира разговор са председницом Владе Аном Брнабић и Министарством финансија, како би се још једном размотрила могућност за додатно унапређење материјалног положаја запослених. Свакако рад и резултати показују да то запослени заслужују. Они су то показали својим радом, ангажовањем и лојалношћу предузећу”, рекао је директор Ђорђевић. Додао је и да су обезбеђене нове униформе за све запослене у технологији, издвојена средства за 24-часовно осигурање запослених, обезбеђени здравствени систематски прегледи за све запослене.
Било је речи о реорганизацији Предузећа, „Хибридне поште” и раду „ПoстПро”. Директор Ђорђевић изнео је, између осталог, и предлог изједначавања послова и задатака на одређеним радним местима, у току је и израда правилника о додатном стимулисању запослених у технологији који постижу резултате изнад стандардних, награђивање њиховог додатног ангажовања и изменe коефицијената сходно радном ангажовању. Чланови синдиката информисани су о ангажовању и накнадама за запослене ангажованe на попису 2022, и плану за реализацију пописа у пољопривреди који предстоји у 2023. години, а у коме је предвиђено да учествују и радници Поште. По завршетку свих активности у вези са јавним позивом за стимулисање споразумног престанка радног односа запослених у Пошти Србије, а који је имао добар одзив запослених, омогућиће се грађење стабилног кадровског потенцијала првенствено у технологији. Разматра се пилот пројекат увођења ”хаба”, где је потребно урадити измене и корекције предлога, утврдити могуће потешкоће и предлоге за превазилажење, објаснио је Ђорђевић.
Један од приоритета будућег деловања биће и стална улагања у боље услове рада, нову опрему и средства за рад, како бисмо постигли већу ефикасност, остварили веће приходе, а тиме обезбедили и нови раст зарада, закључци су са састанка. Синдикати су позвани да доставе предлоге пројеката за побољшање услова рада и пословних процеса, који ће бити размотрени приликом израде програма пословања за наредну годину.
Наредни састанак са представницима синдиката предвиђен је до краја овог месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *