Nacistički bataljon „Aidar” izgubio je više od polovine boraca u rejonu Zajcevo u DNR

Ukrajinski nacionalisti i dalje trpe značajne gubitke u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj, Mikolajevskoj, Zaporoškoj i Harkovskoj oblasti, proizilazi iz izveštaja Ministarstva odbrane.

„Tokom borbi u rejonu naselja Zajcevo Donjecke Narodne Republike, 24. bataljon nacionalne formacije Aidar 53. mehanizovane brigade izgubio je više od polovine ljudstva. Komanda Oružanih snaga Ukrajine se povukla. Ostaci jedinice povučeni su u Časov Jar“, saopštio je vojni resor.
Na teritoriji DNR ruska vojska je napala i položaje 10. brdske jurišne, 54. i 93. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. Gubici ovih jedinica iznosili su više od 110 ljudi i 20 komada vojne tehnike.

U Harkovskoj oblasti visokoprecizne rakete su pogodile položaje 14. i 63. mehanizovane brigade, a u Hersonskoj oblasti – 3. odvojenog bataljona teritorijalne odbrane. Generalno, tamo je ubijeno oko 150 nacionalista. A u regionu Zaporožja na udaru je došla 65. mehanizovana brigada, koja je izgubila do stotinu vojnika.
Još jedan udarac Vazdušno-kosmičkih snaga nanet je jedinicama 28. mehanizovane i 79. vazdušno-jurišne brigade u rejonu Nikolajeva. Tu je uništeno više od 180 ljudi, dva tenka, sedam borbenih oklopnih vozila, tri topa i deset vozila.
Ministarstvo odbrane govorilo je i o bitkama na pravcu Nikolajev-Krivi Rog.
„Neprijatelj je uz pomoć tri taktičke grupe 60. pešadijske i 57. motorizovane brigade, uz podršku šest tenkova, izveo neuspešne pokušaje ofanzive u oblastima Miroljubovke, Male Seideminuhe i Belogorke u Hersonskoj oblasti. Svi napadi su bili uspešno odbačeni od jedinica ruskih oružanih snaga“, navodi se u saopštenju.
Osim toga, tokom dana ruske trupe su pogodile centar koordinacije raketnih udara Primorske grupe, plaćeničku bazu američke privatne vojne akademije i nacionalne formacije Kraken, kao i tri komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine i dva skladišta municije. VKS je uništio lokator za navođenje S-300, stanicu PVO i haubicu M777. Jedinice PVO oborile su osam dronova i osam raketa lansiranih iz HIMARS-a.

Izvor: https://ria.ru/20220918/obstrel-1817724346.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *