Нацистички батаљон „Аидар” изгубио је више од половине бораца у рејону Зајцево у ДНР

Украјински националисти и даље трпе значајне губитке у Доњецкој Народној Републици, као и у Херсонској, Миколајевској, Запорошкој и Харковској области, произилази из извештаја Министарства одбране.

„Током борби у рејону насеља Зајцево Доњецке Народне Републике, 24. батаљон националне формације Аидар 53. механизоване бригаде изгубио је више од половине људства. Команда Оружаних снага Украјине се повукла. Остаци јединице повучени су у Часов Јар“, саопштио је војни ресор.
На територији ДНР руска војска је напала и положаје 10. брдске јуришне, 54. и 93. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Губици ових јединица износили су више од 110 људи и 20 комада војне технике.

У Харковској области високопрецизне ракете су погодиле положаје 14. и 63. механизоване бригаде, а у Херсонској области – 3. одвојеног батаљона територијалне одбране. Генерално, тамо је убијено око 150 националиста. А у региону Запорожја на удару је дошла 65. механизована бригада, која је изгубила до стотину војника.
Још један ударац Ваздушно-космичких снага нанет је јединицама 28. механизоване и 79. ваздушно-јуришне бригаде у рејону Николајева. Ту је уништено више од 180 људи, два тенка, седам борбених оклопних возила, три топа и десет возила.
Министарство одбране говорило је и о биткама на правцу Николајев-Криви Рог.
„Непријатељ је уз помоћ три тактичке групе 60. пешадијске и 57. моторизоване бригаде, уз подршку шест тенкова, извео неуспешне покушаје офанзиве у областима Мирољубовке, Мале Сеидеминухе и Белогорке у Херсонској области. Сви напади су били успешно одбачени од јединица руских оружаних снага“, наводи се у саопштењу.
Осим тога, током дана руске трупе су погодиле центар координације ракетних удара Приморске групе, плаћеничку базу америчке приватне војне академије и националне формације Кракен, као и три командна места Оружаних снага Украјине и два складишта муниције. ВКС је уништио локатор за навођење С-300, станицу ПВО и хаубицу М777. Јединице ПВО обориле су осам дронова и осам ракета лансираних из ХИМАРС-а.

Извор: https://ria.ru/20220918/obstrel-1817724346.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *