Реакција Русије на ситуацију на КиМ: Још један корак ка протеривању Срба

 
Одлука “власти” у Приштини да од 1. августа почну да примењују неоснована дискриминациона “правила” о принудној замени личних докумената и регистрационих таблица локалних Срба представља још једна корак ка протеривању српског живља са Косова, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.
Ова одлука има за циљ и да се “истисну српске институције са Косова које обезбеђују заштиту права српског становништва од самовоље приштинских екстремиста на челу са “премијером” Аљбином Куртијем”.
“Лидери косовских Албанаца знају да Срби неће остати равнодушни, када је реч о директном нападу на њихове слободе и намерно иду на ескалацију ситуације како би покренули војни сценарио. Наравно, на мети оштрих напада налази се и Београд који Запад жели додатно да неутралише албанским рукама”, истакли су у МИП-у.
Москва позива Приштину и САД и ЕУ који стоје иза ње, да прекине са провокацијама и да поштује права Срба на Косову.
“Овакав развој ситуације још једном показује неуспех посредничке мисије ЕУ. То је и пример какво је место припремљено Београду у ЕУ, предложивши Београду да фактички прихвати обесправљеност својих сународника”, закључено је у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.