Москва апсолутно подржава Србију! Захтевамо да се поштују сва права Срба

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да Москва подржава Србију у ситуацији око непризнатог Косова и да су захтеви Србима који живе на северу неосновани.

 – Ми, наравно, апсолутно подржавамо Србију. Блиски смо косовским Србима. Сматрамо да су ово (захтеви косовских власти) апсолутно неразумни захтеви – истакао је портпарол Кремља.

Према његовим речима, западне земље које су признале независност Косова морају упозорити власти покрајине на непромишљене кораке, а права Срба који тамо живе морају се поштовати.

 – Наравно, сматрамо да оне земље које су признале Косово и биле гаранти треба да употребе сав свој утицај како би упозориле косовске власти да не предузимају никакве непромишљене кораке који би могли да доведу до даље ескалације тензија – рекао је он.

 – Захтевамо да се поштују сва права Срба – нагласио је Песков.

Он је додао да је заоштравање сукоба између Косова и Србије успело да се избегне и да је ситуација одложена за месец дана.

 

 – Сада је, хвала Богу, избегнуто извесно ноћашње заоштравање, али је ситуација само одложена за месец дана, тако да је веома важно показати опрезност са свих страна – рекао је Песков новинарима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.