СВИ ХРВАТСКИ ФУНКЦИОНЕРИ НА ПОСЕБНОМ РЕЖИМУ КОНТРОЛЕ: Вулин најавио оштар одговор Загребу због срамне забране Вучићу да посети Јасеновац

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин огласио се после скандалозне одлуке Хрватске да забрани приватну посету Јасеновцу председнику Србије Александру Вучићу.

Од данас сви функционери хрватске државе, сви носиоци службених или дипломатских пасоша мораће посебно да најаве и образложе своју посету или пролазак кроз Србију и биће стављени на посебан режим контроле, изјавио је Вулин.

– Одлуком усташке Владе Андреја Пленковића председнику Александру Вучићу забрањено је да посети Јасеновац. Александру Вучићу, унуку јасеновачке жртве није дозвољено да се поклони успомени на стотине хиљада закланих Срба, Јевреја и Рома. Председнику Републике Србије није дозвољено да обиђе највеће српско стратиште. Усташе данас, чланице Европске уније, не воле да их се подсећа колико су деце поклали. Од данас сви функционери хрватске државе, сви носиоци службених или дипломатских пасоша мораће посебно да најаве и образложе своју посету или пролазак кроз Србију и биће стављени на посебан режим контроле. Тако ће бити док сам ја министар полиције, или док Хрватска не почне да се понаша као да није НДХ – саопштио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *