СИРЕНЕ ЗА ВАЗДУШНУ ОПАСНОСТ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Срби блокирали пут према Лепосавићу

У СЕВЕРНОМ делу Митровице су се нешто после 17.30 часова огласиле сирене за ваздушну опасност, јавља репортер “Новости” са лица места. То је знак грађанима да се нешто припрема.

Срби блокирали пут према Лепосавићу

Око 18 часова, локални Срби блокирали су пут, на око 500 метара од објекта ПС, према Лепосавићу тзв. Пограничне полиције за Лепосавић.

На Рудару има око 100 Срба, док се, према сазнањима “Новости” у Бошњачкој махали  окупио већи број Албанаца.

Народ се окупља у центру Северне Митровице

Грађани су почели да се окупљају у центру Северне Митровице у којој се од 17. 40 часова чују сирене за узбуну, а према незваничним информацијама, народ ће кренути ка месту Рудар код Звечана где ће поставити барикаде, јавља Косово онлине.

Грађани се окупљају, незадовољни увођењем мера реципроцитета, чија би примена требало да почне ноћас у поноћ, а које подразумевају непризнавање личних карата Републике Србије на прелазима.

Грађанима са документима Србије ће бити уручен улазно-излазни документ, а сутра почиње и пререгистрација возила са таблицама Републике Србије на косовске.

 
 

Блокирани путеви

Блокирани су путеви код Рудара и Зупча – потврдио је за Радио Контакт Плус заменик командира полиције тзв. Косова за регион Север Бесим Хоти. Нешто пре 18 часова у Косовској Митровици су активиране сирене за узбуну.

У месту Рударе, општина Звечан, код “Крста” извршена је блокада пута са неколико камиона које су поставили локални Срби.

Језиве претње Албанаца

Албанци са КиМ су већ почели да прете Србији и председнику наше земље Александру Вучићу.

 
 

Висар Келменди објавио је на Твитеру да ће Александар Вучић и Србија проћи као Ирак и Садам Хусеин.

Петковић са Србима са КиМ

У Рашки је одржан састанак директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића са политичким представницима Срба са КиМ.

Састанку у Дому Културе „Градац“, који почео је у 16 часова, присуствовали су представници Српске листе, привремених општинских органа, начелници округа, директори јавних установа као и предузећа са Косова и Метохије.

Састанак је одржан поводом последњег потеза Приштине да од 1. августа почне примена одлуке да се грађанима који имају документа Републике Србије приликом уласка на КиМ издају потврде као замена за документа.

 

 

Сирене у Митровици

Видљиво је кретање и возила хитне помоћи са такође укљученим сиренама.

Како је најавила привремена влада у Приштини, од поноћи ће свима који дођу на прелазе са личном картом Републике Србије бити уручен улазно-излазни документ, а почиње и пререгистрација возила са српским таблицама на косовске.

Председник Србије Александар Вучић данас је упозорио да Србија неће дозволити нови погром над нашим народом на КиМ:

– Ако неко мисли да је могуће да понови 17. март 2004. или да је могуће да понове нешто што се догађало нашем народу на другим деловима територије бивше Југославије и тако посао једном заувек заврше и да Срба неће бити – то се неће догодити. Све што желимо је само мир.

Вучић је претходно упозорио да хаос на КиМ креће вечерас у поноћ и да су на административним прелазима већ распоређене две специјалне јединице.

– Послали су на административне прелазе Јариње и Брњак две јединице са 21 тоном горива са жељом да зауставе све који имају српске личне карте. Све би то требало да крене вечерас у поноћ уз истовремено убеђивање Срба да одустану од КМ таблица – навео је Вучић.

Председник је нагласио да ситуација никад није била комплекснија него сад и да је много озбиљније него икада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *